pevne-disky-s-az-155gb-flashove-pameti
Novinka Pevné disky s až 155GB flashové paměti

Pevné disky s až 155GB flashové paměti

Novák Radek

Novák Radek

14. 9. 2005 00:00 7

Společnost BitMicro specializující se na výrobu armádních a podnikových pevných disků a flashových pamětí na výstavě v Londýně předvedla 155GB „pevné disky“.

Reklama

Nedávno jsme tu psali o plánech Samsungu nahradit do budoucna svými flashovými pamětmi většinu dosavadních způsobů ukládání paměti. A v některých odvětvích se tak již i pomalu začíná dít.

Pevné disky s až 155GB flashové paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost BitMicro totiž vyrábí pevné disky postavené na flashových pamětí a v Londýně představila verze s kapacitami až 155GB pro 3,5“ a 75,8GB pro 2,5“. K dispozici jsou pro rozhraní IDE, SCSI Narrow, SCSI Wide a ultrarychlou E-Disk Fibre Channel.

V případě disků pro ATA mají tyto oproti klasickým až 1000× nižší přístupovou dobu, a to 68-100μs, přenosové rychlosti 14-28MB/s sustained rate a 16,7-66,6MB/s burst rate.

Disky jsou schopné pracovat při teplotách -60° C až 90°C a podporují velké množství operačních systémů: Linux, Solaris, Windows, MacOS, LynxOS, AIX, FreeBSD, HP/UX. IRIX, NetBSD, OS/2, QNX, VxWorks, Unixware, Solaris X86 a Tru64.

Cena ještě není oznámena, ale je velmi pravděpodobné, že bude dosti vysoká pro masové rozšíření. Ale vzhledem k tomu, že pevný disk je nejpomalejší součástka v počítači, která v dnešní době nejvíce brzdí jeho výkon, lze toto brát jako výhled do budoucnosti, kdy se s pevnými disky postavenými na bázi flashových pamětí budeme setkávat mnohem častěji.

Zdroj: BitMicro, The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama