ceska-hra-pomuze-detem-zasazenym-syrskym-konfliktem
Apple Novinka Česká hra pomůže dětem zasaženým syrským konfliktem

Česká hra pomůže dětem zasaženým syrským konfliktem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 6. 2018 15:30

Čeští herní vývojáři ve spolupráci s mezinárodní humanitární organizací ADRA spouští charitativní mobilní hru Husky: The Savior. Jejím prostřednictvím chtějí lidem po celém světě umožnit aktivně se zapojit do pomoci dětem postiženým konfliktem v Sýrii.

Reklama

Hraním hry lidé tvůrcům pomohou získat finanční prostředky na vzdělávací aktivity organizace ADRA, která v Sýrii působí. „Většina zisku půjde na vzdělávací a sociálně-psychologickou pomoc dětem zasaženým následky probíhající občanské války v Sýrii,“ uvádí ředitel české pobočky organizace ADRA Radomír Špinka. A dodává: „Právě v investicích do obnovy školství, ale i zdravotnictví a infrastruktury přímo v zasaženém regionu vidíme spolu s tvůrci jednu z možných cest řešení.“ Vedle dobrovolných nákupů tzv. herní měny hra generuje zisk na finanční sbírku také prostřednictvím inzerce, resp. reklam, které má uživatel možnost dobrovolně zhlédnut přímo v aplikaci.

Česká hra pomůže dětem zasaženým syrským konfliktem
i Zdroj: PCTuning.cz
Česká hra pomůže dětem zasaženým syrským konfliktem
i Zdroj: PCTuning.cz

„V Sýrii a v sousedních státech, kam syrské rodiny utekly, neustále roste tzv. ztracená generace. Jedná se o generaci dětí, které mají kvůli válce omezený přístup do škol a tím prakticky ani žádnou budoucnost. Konkrétně v Libanonu se jedná o více jak půl milionu dětí a ADRA a i jiné organizace, dělají všechno proto, aby se ona ztracená generace redukovala. Celá nevzdělaná generace totiž může znamenat obrovský problém do budoucna, kterému musíme nutně předcházet,“ varuje Radek Špinka, který má s misemi z Blízkého východu osobní zkušenost.

Hra je postavena na přenesené metafoře, ve které věrný přítel člověka - pes plemene husky - zachraňuje ztracená štěňata. Jedná se o jednu z takzvaných endless runner her, kdy je účelem získat co nejvíce bodů, resp. uběhnout co nejdále a najít tak co nejvíce štěňat. V případě ztráty života je možné se do hry vrátit např. zhlédnutím reklamy, která je další cestou, jak aplikace nenásilně získává zisk na charitativní účely.

Zájemci si hru mohou stáhnout zdarma do chytrých telefonů a tabletů s operačním systémem Android nebo iOS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama