turris-mox-ziskal-v-indiegogo-kampani-pres-7-900-000-korun
Novinka Turris MOX získal v Indiegogo kampani přes 7 900 000 korun

Turris MOX získal v Indiegogo kampani přes 7 900 000 korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2018 13:30

Správce české národní domény dnes ukončil kampaň pro projekt modulárního routeru Turris MOX, ve které se podařilo získat více než 7 900 000 Kč. Na projekt přispěli fanoušci z přibližně 40 zemí z celého světa, přičemž nezanedbatelné podpory se unikátnímu zařízení dostalo také od firemních zákazníků.

Reklama

Kromě možnosti sestavit router přesně podle svých potřeb, dává Turris MOX uživatelům také možnost pružně reagovat v případě, že se jeho nároky změní. Modulární konstrukce umožňuje kdykoliv doplnit ethernetové porty pomocí modulu MOX E nebo například v případě zavedení optického připojení přikoupit SFP modul Turris MOX D. Rozšiřující modul Turris MOX B pak usnadní přechod na očekávaný Wi-Fi standard 802.11ax prostou výměnou mPCIe karty.

Sdružení CZ.NIC navíc nedávno představilo nový modul Turris MOX F, který disponuje čtyřmi rychlými USB 3.0 porty, s jejichž pomocí lze vytvořit i RAID úložiště. Spolupráce CZ.NIC se společností Nextcloud následně umožní proměnit Turris MOX ve vlastní zabezpečené cloudové úložiště přístupné odkudkoliv.

Možnost napájení pomocí technologie Power over Ethernet (PoE) umožňuje instalovat Turris MOX i v lokalitách s omezeným přístupem k elektrické síti. Díky tomu je možné toto síťové řešení umístit téměř kamkoliv, ať již bude sloužit v režimu přístupového bodu Wi-Fi AP nebo síťového switche.

Běžné routery spoléhají na instalaci aktualizací ze strany uživatelů, kteří však zpravidla nechávají tento proces bez povšimnutí, protože se o nových verzích často ani nedozví. Naproti tomu Turris MOX se o bezpečnostní aktualizace postará zcela sám. Výrazně tak zvyšuje bezpečnost uživatele, což je s postupným rozšiřováním Internetu věcí stále naléhavější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama