retro-konzole-atari-vcs-k-predobjednani
Novinka Retro konzole Atari VCS k předobjednání

Retro konzole Atari VCS k předobjednání

Petr Válek

Petr Válek

1. 6. 2018 11:00 2

Retro konzole Atari VCS je konečně dostupná v předobjednávkách prostřednictvím Indiegogo, případní zájemci se jí dočkají začátkem léta 2019. 

Reklama
Retro konzole Atari VCS k předobjednání
i Zdroj: PCTuning.cz

Retro konzoli Atari VCS je možné předobjednat na indiegogo. Cíl společnosti vybrat 100.000 dolarů je již překonán. V současné chvíli je vybráno přes dva miliony dolarů od téměř devíti tisíc přispevatelů.

Předobjednat si můžete několik verzí, dražší "Atari VCS Collector Edition" (299 dolarů) a levnější "Atari VCS Onyx Early Bird" (199 dolarů). V případě kolektorky dostanete samotnou konzoli s klasickým joystickem a dřevěným "retro" panelem, levnější verze neobsahuje joystick a přední panel je plastový. K majitelům by měly dorazit v červenci 2019.

Retro konzole Atari VCS k předobjednání
i Zdroj: PCTuning.cz

K dispozici jsou samostatně také jak joystick, tak i gamepad případně kombinace obou. Sama konzole podporuje připojení běžné myší a klávesnice a běží na linuxu s podporou 4K, HDR při 60Fps.

Srdcem konzole je procesor AMD A10 Bristol Ridge s integrovaným Radeonem R7, 4GB DDR4 paměti, 32GB eMMC diskem (s možností rozšíření externími USB disky nebo SD kartami), operačním systémem je Linux na bázi Ubuntu (Kernel 4.10). V neposlední řadě konzole podporuje HDMI 2.0, 2,4/5GHz Wi-Fi, BT 5.0, HDCP a Gb internet. Mezi vstupy najdete 4x USB 3.0, mikrofon a vstup pro joystick a gamepad.

Výrobce také slibuje podporu streamování (např. Twitch) a dalších aplikací jako jsou Discord, Skype aj.. V neposlední řadě se můžeme těšit na spousty nových verzí klasických Atari her jako je pong a dalších, multiplayer nevyjímaje. 

Zdroj: Indiegogo Wccftech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama