aplikace-zachranka-spojuje-sily-se-skauty
Novinka Aplikace Záchranka spojuje síly se skauty

Aplikace Záchranka spojuje síly se skauty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 5. 2018 19:45

Aplikaci Záchranka má po dvou letech v dotykovém telefonu staženou na 600 000 uživatelů, valná většina z nich jsou lidé ve věku 30 až 45 let. „S trochou nadsázky se dá říct, že aplikace Záchranka doposud zaujala ty, kdo si už plně uvědomují, že se jim může kdykoliv něco přihodit. Většinou se jedná o aktivní lidi nebo rodiče v produktivním věku, kteří dobře ovládají nové technologie a používání aplikace,“ říká Filip Maleňák, autor aplikace.

Reklama

Přestože je aplikace ve zmiňované věkové skupině dobře známá, mezi mládeží a mladými dospělými si své jisté místo zatím nenašla. Spolupráce s největší výchovnou organizací pro děti a mládež – Junákem, má ale potenciál to změnit.

Spolupráce mezi oběma subjekty bude probíhat na několika úrovních: skauti a skautky se budou na schůzkách a výpravách učit, jak aplikací Záchranka používat za pomoci speciální výukové verze aplikace, která vznikla ve spolupráci s Nadací Vodafone.

Tu doteď využívaly především organizace vyučující první pomoc. „Společně jsme připravili také tzv. Výzvu aplikace Záchranka – spočívá v tom, že se skaut nebo skautka domluví s učitelem či učitelkou ve škole a v 15 minutách seznámí své spolužáky a spolužačky s aplikací.“ dodává Barbora Trojak.

Stahujte: Záchranka pro Android | iOS

Aplikace Záchranka spojuje síly se skauty
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama