cockpit-je-novy-a-dostupny-smart-home-system
Novinka Cockpit je nový a dostupný smart home systém

Cockpit je nový a dostupný smart home systém

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 5. 2018 18:00 1

Bezdrátový systém Cockpit umožňuje řídit domácnost z libovolného místa a s pomocí jednoduché aplikace ve smartphonu či tabletu.

Reklama

Mezi hlavní benefity Cockpitu patří bezdrátové řešení a možnost rychlé instalace do hotové domácnosti bez nutnosti jakýchkoliv úprav a zásahů. Jednotlivé moduly Cockpit mezi sebou komunikují bezdrátově a systém se připojuje do stávající elektroinstalace. Komunikace probíhá v síti Z-Wave, která je vyvíjena přímo pro účely smart home technologií a je šifrována. Pro Z-Wave jsou po celém světě vyhrazeny frekvence (EU - 868.42 MHz) a proto není rušena ostatními běžnými bezdrátovými sítěmi (LTE, WiFi apod.).

Systém poskytuje i zabezpečení domova proti vnějším vlivům. Po narušení objektu spustí Cockpit světelný i zvukový alarm a okamžitě informuje majitele o místě vstupu cizí osoby. Spustí také kameru ke kontrole objektu, což umožňuje, aby majitel situaci vyhodnotil a případně zvolil další kroky. Odpadají tak automatické placené výjezdy bezpečnostních agentur i měsíční paušál alarmu. Záznamy kamery lze zhlédnout i zpětně.

Cockpit je nový a dostupný smart home systém
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě havárie vody v bytě/domu detekuje Cockpit díky funkci „water leakage“ únik vody a automaticky zavře hlavní uzávěr. Zabrání tak případnému vyplavení domácností. Cockpit se stará i o bezpečnost domácnosti a jejích obyvatel. Umožňuje kontrolu a ovládání spotřebičů na dálku, dále pak kontrolu uzavření oken, dveří a vrat. Systém se také popostará o inteligentní zavlažování zahrady.

Cockpit je kompatibilní s řadou technologií a zařízení IoT (Internet of Things). Aplikace je zdarma pro platformu iOS i Android. Instalace systému Cockpit do bytové jednotky distributor nabízí již od 19 900 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama