chaintech-vyvratil-famy
Novinka Chaintech vyvrátil fámy

Chaintech vyvrátil fámy

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

10. 9. 2005 00:00

Před několika dny se novinkovými weby šířila zpráva, že Chaintech, výrobce grafických karet a základních desek, pověsí výrobu motherboardů na hřebík a přeorientuje se na paměťové moduly. Dnes vydala společnost oficiální prohlášení, že se základními deskami nekončí, pouze se firma navíc vrhne do oněch operačních pamětí...

Reklama

V tiskové zprávě prohlásil Chaintech, že neopouští trh základních desek, jak bylo mylně uvedeno na spoustě webů, neboť "mnoho lidí spojuje Chaintech s jeho základními deskami a grafickými kartami." Dále společnost mění jméno na Walton Chaintech Cooperation, na základně odkoupení 25% společnosti firmou Walton Advanced Engineering. Tisková zpráva také slibuje, že Chaintech ve čtvrtém kvartále vypustí paměťové moduly pod vlastní značkou.

60% výdělků Chaintechu zajišťují grafické karty, zbytek připadá na motherboardy, audio řešení, modemy, set-top boxy a ostatní příslušenství, které firma vyrábí. Přestože Chaintech neopustí výrobu desek, server X-bit labs se domnívá, že v budoucnu bude muset v zájmu cenové konkurenceschopnosti využít služeb jiných výrobců, kteří budou na své produkty lepit značku Chaintech.

Web Guru3D trefně poukazuje na to, že poplašná zpráva a její následné dementování zajistila Chaintechu příjemnou mediální popularitu... že by záměr?

Zdroj: Guru3D, X-bit labs, Chaintech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama