asus-proart-pa27ac-hdr-monitor-s-podporou-technologie-thunderbolt-3
Novinka Asus ProArt PA27AC: HDR monitor s podporou technologie Thunderbolt 3

Asus ProArt PA27AC: HDR monitor s podporou technologie Thunderbolt 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 6. 2018 16:00 2

Asus představil monitor ProArt PA27AC určený pro grafiky, fotografy, designéry a další profesionály. Vybavený je WQHD panelem s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů a tenkými rámečky, funkcí HDR400 nebo rozhraním Thunderbolt 3.

Reklama

Displej monitoru pokrývá 100 % barevného gamutu sRGB a nabízí 8bitovou barevnou grafiku, která zobrazuje více než 16,7 milionu barev. Používá 14bitovou interní vyhledávací tabulku a podporuje hodnoty Gamma 2,6, 2,4, 2,2, 2,0 a 1,8.

Kalibrační technologie Asus ProArt umožňuje ladění přesnosti barev a kompenzaci jednolitosti pro stolní počítače i notebooky, PC nebo zařízení Mac, čímž zjednodušuje přenastavení (opětovnou kalibraci) jasu displeje a konzistence barev. Pro dosažení optimální přesnosti barev si mohou uživatelé vybrat z mnoha nastavení. V nabídce je i vyrovnávací mřížka ve formátech 3 × 3 a 5 × 5, která zajišťuje konzistentní jas. Nastavení jednotlivých barevných profilů si navíc mohou uživatelé uložit na integrovaný čip. Kalibrační technologie ProArt je kompatibilní také s hlavními hardwarovými kalibrátory, jako jsou X-rite i1 Display Pro nebo Datacolor Spyder 5.

K rozšíření o další zařízení a pro univerzální rychlé připojení nabízí monitor dva porty Thunderbolt 3 s rychlostí přenosu dat až 40 Gb/s, rozhraní DisplayPort a USB 3.1 s možností nabíjení externích zařízení (do 45 W). Stojan umožňuje sklopení, nastavení výšky nebo otočení a funkci pivot. Menu na obrazovce se automaticky otáčí, aby se správně zobrazovalo při použití monitoru v orientaci na výšku – to ocení profesionálové zejména při práci s webovými stránkami nebo delšími dokumenty.

Monitor Asus ProArt PA27AC se v Česku a na Slovensku prodává za 20 490 Kč s DPH.

Asus ProArt PA27AC: HDR monitor s podporou technologie Thunderbolt 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus ProArt PA27AC: HDR monitor s podporou technologie Thunderbolt 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama