qnap-predstavuje-nove-qm2-pcie-karty
Novinka QNAP představuje nové QM2 PCIe karty

QNAP představuje nové QM2 PCIe karty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 5. 2018 19:00

Společnost QNAP rozšířila svou nabídku přídavných QM2 PCIe karet o nové modely, které podporují buď M.2 SATA SSD, nebo M.2 PCIe NVMe SSD. Díky tomu lze využít SSD cache pro vyšší výkon IOPS nebo pro vytvoření svazku s automatickým stupňováním dat pro optimální úložný výkon. Karty QM2 také uživatelům QNAP NAS umožňují maximalizovat úložnou kapacitu i výkon instalací M.2 SSD bez obsazení 3,5palcových diskových pozic.

Reklama

Při řešení problému spojeného s nízkým výkonem je rychlost náhodného čtení/zápisu pevných disků v NAS jedním z rozhodujících faktorů výkonu,“ uvedla Joan Hsieh, produktová manažerka společnosti QNAP, a dodala: „Karty QM2 mohou výrazně zvýšit výkon QNAP NAS díky PCIe. Flexibilní konfigurace technologie Qtier s SSD cache spolu s rozpoznáním vstupů a výstupů násobí výkon NAS.“

Karty QM2 nyní podporují další QNAP NAS; tepelná čidla umožňují sledování teploty M.2 SSD v reálném čase a tichý chladicí modul (chladič a inteligentní ventilátor) minimalizuje rizika spojená s přehříváním, a zároveň udržuje konstantně vysoký výkon. Modely QM2 s podporou až čtyř M.2 SSD umožňují SSD cache s vyšší úložnou kapacitou pro optimalizaci aplikací náročných na IOPS a podporují také RAID 5/RAID 6/RAID 10 pro zajištění redundance proti potenciálnímu selhání hardwaru.

Karty QM2 obsahují pokročilé modely s dodatečnou 10GbE (10GBASE-T) konektivitou (zpětně kompatibilní s 5GbE / 2,5GbE / 1GbE / 100MbE). Kombinací M.2 SSD a 10GbE konektivity v jednom řešení má napomáhat QM2 zlepšit celkový výkon NAS a nabízet dostupný upgrade pro přijetí 10GbE sítí.

QNAP představuje nové QM2 PCIe karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama