google-mozna-pripravuje-chromebook-s-multicipem-kaby-lake-g
Novinka Google možná připravuje Chromebook s multičipem Kaby Lake G

Google možná připravuje Chromebook s multičipem Kaby Lake G

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 5. 2018 14:00

Chromebooky jsou rozporuplná zařízení, která primárně měla sloužit jako levná alternativa k notebookům s OS Windows pouze k prohlížení webu, čtení e-mailů a základní práci. Trochu překvapivé jsou tedy nedávné kroky některých výrobců jako je Acer, kteří do zařízení tohoto typu dodávají čím dál výkonnější hardware. O to překvapivější je také zařízení Googlu označené jako Kidd.

Reklama

Toto připravované zařízení, jehož označení se nedávno objevilo ve kódu aktualizace operačního systému Chromium OS (vycházejícího z Chrome), by totiž podle všeho mělo nabídnout multičipové řešení Intel Kaby Lake G. To kombinuje výkonný čtyřjádrový procesor Kaby Lake G společně s grafickým čipem AMD Radeon Vega. Konkrétně může Google zvolit jeden z pěti procesorů a to Core i5-8305G, i7-8705G, i7-8706G, i7-8709G a i7-8809G.

Google možná připravuje Chromebook s multičipem Kaby Lake G
i Zdroj: PCTuning.cz

 Zatím není jasné, jaký model Google využije, nicméně nejspíše pude jeden ze 65W (TDP) čipů. K čemu ale celkem slušný dodatečný výkon zejména grafického čipu Vega Chromebooku bude? Nejnovější aktualizace Chrome OS přinesla podporu aplikací pro Linux, díky čemuž budou nyní uživatelé moci mimo jiné nainstalovat také službu Steam a potažmo i hry pro tuto platformu. Navíc bychom se měli s příštími aktualizacemi dočkat také akcelerace GPU, což by umožňovalo na Chrome OS hrát serióznější herní tituly ze Steamu. 

Google možná připravuje Chromebook s multičipem Kaby Lake G
i Zdroj: PCTuning.cz

Očekávat tedy v budoucnu lze výrazně větší množství výkonnějších Chromebooků na platformě Kaby Lake G, ale jistě také Raven Ridge od AMD.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama