ke-stazeni-je-firefox-v-kulate-verzi-60
Novinka Ke stažení je Firefox v kulaté verzi 60

Ke stažení je Firefox v kulaté verzi 60

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 5. 2018 15:30

Dnes byla oficiálně vydána v pořadí již 60. verze webového prohlížeče Firefox. Ta přináší několik nových funkcí a vylepšení, ale také opravy. S instalací novinky by tedy majitelé předchozích verzí neměli příliš otálet.

Reklama

„Pro běžné „domácí“ má Mozilla podporu Web Authentication a USB tokenů pro přihlašování a ověřování na webových stránkách (FIDO U2F), sjednocení správy cookies a dalších dat stránek a také změnu po technické stránce. Tou je knihovna Quantum CSS (Stylo). V počítačové verzi se Stylo nově používá kromě vykreslování stránek (od verze 57) i pro vykreslování uživatelského rozhraní. Ve verzi pro Android pak bude Stylo použité pro vykreslování stránek, které tím trochu zrychlí,“ uvedl Michal Stanke ze serveru Mozilla.cz.

Ke stažení je Firefox v kulaté verzi 60
i Zdroj: PCTuning.cz

Firefox 60 také opravuje nekompatibilitou s ffmpeg, kvůli které nefungovalo přehrávání videí ve Fedoře 28. Přímo pro nasazení do firemního prostředí pak vývojáři přidali podporu hromadné konfigurace buď pomocí JSONu, nebo politik Windows GPO.

Kulaté vydání přináší také rozšířenou podporu (ESR). Ta je určená pro nasazení ve firmách a podnicích a bezpečnostní aktualizace bude dostávat minimálně rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama