zname-datum-dalsiho-rocniku-festivalu-virtualni-a-rozsirene-reality-czech-vr-fest
Novinka Známe datum dalšího ročníku festivalu virtuální a rozšířené reality Czech VR Fest

Známe datum dalšího ročníku festivalu virtuální a rozšířené reality Czech VR Fest

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 5. 2018 12:00

Letošní mezinárodního festivalu Czech VR Fest 2018 ukáže, kam se scéna virtuální a rozšířené reality během uplynulého roku posunula a jedním z hlavních témat bude byznys ve virtuální realitě.

Reklama

Na výstavě si budou moci návštěvníci vyzkoušet VR a AR aplikace a hardware pro byznys, vzdělávání, průmysl, lékařství, umění i zábavu. K vyzkoušení bude například pohyblivý VR simulátor vozu Škoda VisionE nebo nejnovější VR brýle na trhu. V rámci výstavy proběhne také první veřejné představení virtuálního AR modelu Prahy z projektu Smart Prague. Mezi vystavovateli budou Cleverlance, Škoda Auto, PresentiGo, Hyperbolic Magnetism, Pocket Virtuality, Virtual Medicine, Operátor ICT, AdvertVision, Playstation a řada dalších.

Fanoušci zábavy ve VR si přijdou na své během finále 2. ročníku mistrovství České republiky v hraní VR her Czech VR League a budou se moc zúčastnit festivalového turnaje v fenomenální české rytmické VR hře Beat Saber, která v posledních týdnech dobývá svět a už nyní je jasné, že významnou měrou ovlivní trh s virtuální realitou.

Známe datum dalšího ročníku festivalu virtuální a rozšířené reality Czech VR Fest
i Zdroj: PCTuning.cz

Konference, na které vystoupí více než 70 mezinárodních řečníků, bude rovnoměrně rozdělená na byznysovou a na vývojářskou část s workshopy, které proběhnou v nově vybudované laboratoři virtuální reality, kde se budou vyučovat např. základy tvorby vlastních shaderů pro různé vizuální efekty ve VR či pokročilý motion capturing pro 3D modely.

Loňský ročník festivalu navštívilo přes 5 000 lidí, letos se očekává stejný zájem. Letošní festival se uskuteční 10. až 12. května v prostorách Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky v pražských Dejvicích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama