t-mobile-us-koupi-konkurencni-sprint
Novinka T-Mobile US koupí konkurenční Sprint

T-Mobile US koupí konkurenční Sprint

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 5. 2018 02:30

Americký operátor T-Mobile US převezme konkurenční firmu Sprint formou výměny akcií. Spojením vznikne telekomunikační gigant s více než 127 miliony klientů a tržní hodnotou přes 80 miliard dolarů (1,7 bilionu korun).

Reklama

T-Mobile US je podle počtu zákazníků třetím největším mobilním operátorem ve Spojených státech, Sprintu patří čtvrtá příčka. T-Mobile si od akvizice slibuje, že bude schopen lépe čelit konkurentům Verizon Communication a AT&T.

Firmy se o spojení pokoušely již v minulosti. V roce 2014 vzdal Sprint rozhovory o převzetí T-Mobile US kvůli odporu ze strany amerických regulačních úřadů. Další kolo jednání o spojení podniků pak skončilo loni v listopadu, protože se společnosti se nemohly dohodnout na ceně.

Počet klientů Sprintu sice roste, táhne ho však hlavně nabídka slev. Analytici se domnívají, že bez T-Mobilu by Sprint měl problém s investicemi do nových sítí a bylo by pro něj těžké udržet krok s konkurenty na nasyceném trhu. T-Mobile si vede lépe než Sprint, přestože zůstává vzdálen za věšími Verizon a AT&T.

T-Mobile US koupí konkurenční Sprint
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama