seznam-cz-u-svych-sluzeb-spousti-dvoufazove-overeni
Novinka Seznam.cz u svých služeb spouští dvoufázové ověření

Seznam.cz u svých služeb spouští dvoufázové ověření

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2018 14:45 2

Společnost Seznam.cz spustila funkci pro lepší zabezpečení a kontrolu nad přihlášením do svých služeb. Dvoufázové ověření je postavené na myšlence „zadej heslo a potvrď přístup“, proto po přihlášení například do Emailu lidé zároveň potvrdí svůj souhlas s přístupem do schránky skrze aplikaci Seznam.cz, která se uživatele zeptá na potvrzení, zda je to on, kdo se právě přihlašuje. Potvrdit přihlášení je možné z mobilní, tabletové i desktopové verze prohlížeče Seznam.cz.

Reklama

„Protože SMS nejsou pro využití dvoufázové autorizace tolik bezpečné a opisování kódu není lidem pohodlné, zabudovali jsme ověřování přímo do naší aplikace Seznam.cz. Kdykoliv se někdo pokusí přihlásit do jakékoliv služby od Seznamu pomocí vašeho účtu, zeptá se vás aplikace, zda to jste skutečně vy, a to bez ohledu na to, z jakého prohlížeče v telefonu nebo na stolním počítači se přihlašujete,“ říká Lukáš Kovač, produktový manažer služby Seznam.cz Prohlížeč.

Útočníkovi, který uhádne heslo, majitel účtu znemožní případné přihlášení, protože bez samotného potvrzení notifikace je heslo nedostačující. „S napadením účtu, kdy útočník zná heslo, nebo ho uhádne, se setkáváme poměrně často. S aktivním dvoufázovým ověřením je však samotná znalost hesla nedostatečná. Přesto by ani v tomto směru neměli lidé zanedbávat bezpečnost a volit si hesla tak, aby jejich uhádnutí nebylo pro útočníka snadné,” upřesňuje produktový manažer služby Seznam.cz Email David Finger.

Seznam.cz u svých služeb spouští dvoufázové ověření
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvoufázové ověření Seznam.cz nemusí uživatele upozornit nutně při každém přihlášení. Pokud totiž uživatel potvrdí, že prohlížeč, přes který se hlásí, je důvěryhodný a nehrozí, že k takovému počítači či telefonu by mohl mít přístup i někdo jiný, je možné nastavit, aby se přihlašování na takovém zařízení provedlo bez nutnosti potvrzení. „Proti zneužití, kdy útočník zná vaše heslo a přihlašuje se z cizího zařízení, jste tak i nadále chráněni,“ doplnil Kovač.

Samotné zapnutí dvoufázového ověření je snadné. Stačí nainstalovat na svůj mobilní telefon aplikaci, nebo přejít do desktopové verze prohlížeče Seznam.cz a v nastavení zvolit položku dvoufázové ověření. Aplikace pak sama provede uživatele potřebnými kroky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama