microsoft-oznamil-datum-vydani-jarniho-updatu-pro-windows-10
Novinka Microsoft oznámil datum vydání jarního updatu pro Windows 10

Microsoft oznámil datum vydání jarního updatu pro Windows 10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 4. 2018 17:30 5

Společnost Microsoft zpřístupnila aktualizaci operačního systému Windows 10 April 2018 Update, která bude k dispozici ke stažení od pondělí 30. dubna a počínaje 8. květnem se bude se celosvětově uvolňovat na zařízení s Windows 10.

Reklama

Podle Microsoftu nejnovější update usiluje o to, aby uživatel získal maximum svého času a mohl ho využít zcela podle svých preferencí – pro práci, tvorbu, zábavu či cokoli jiného.

„Nárůst typů zařízení v kombinaci s explozí informací se projevuje v rostoucím čase, který trávíme před displeji a monitory. Tím, že s dokumenty či fotografiemi pracujeme na různých typech zařízení, je pro nás čím dál obtížnější udržet si o nich přehled. Funkce Časová osa je tu od toho, aby uživatelům pomohla získat zpět čas ztracený hledáním různých informací,“ uvádí Microsoft.

Díky funkci Časová osa bude možné vrátit se v čase až třicet dní zpětně a najít potřebný dokument bez ohledu na to, zda se na něm pracovalo dnes, před týdnem či několika týdny. Protože řada aktivit se odehrává na cestách, s novou funkcí lze sdílet i to, co uživatel dělal v aplikaci Microsoft Edge nebo Office 365 na zařízeních iOS nebo Android, a to jakmile se zase vrátí do prostředí s Windows 10. Lze tak například pracovat na dokumentu při cestě autobusem a bezproblémově navázat, když dorazíte ke svému pracovnímu stolu.

Nová aktualizace Windows 10 také představuje funkci Pomocník pro lepší soustředění, která uživateům pomůže soustředit se na důležité věci. Je možné ji snadno zapnout, kdykoli budete potřebovat pracovat bez rozptýlení v podobě sociálních sítí či dalších upozornění. Anebo ji nastavíte tak, aby se zapínala automaticky na určitou část dne, kdy nechcete být rušeni. Když skončíte, obdržíte souhrn informací o tom, co se mezitím událo, ať už notifikací, e-mailů či aktualizací. Pokud čekáte na konkrétní hovor anebo e-mail, můžete vybrat osoby, jejichž zprávy k vám dorazí i v tomto izolovaném režimu.

Aktualizace nově také pomáhá s prací na internetu v prostředí Microsoft Edge. Nyní můžete kliknout na ikonu zvuku, pokud budete chtít vypnout či zapnout záložku, která přehrává zvuk. Knihy, PDF soubory a stránky se zobrazením pro čtení lze sledovat v režimu celé obrazovky tak, aby zážitek nebyl ničím rušený. Nakupování bude jednodušší, protože vaše adresa, platba a další informace mohou být bezpečně uloženy s možností automatického vyplňování formuláře pro platby na webu. Konečně, pro ty, kdo potřebují podporu při čtení, je určeno nové tlačítko Gramatické nástroje, jež napomáhá s porozuměním tím, že slova na stránce rozkládá na jednotlivé slabiky. Funkce také dokáže zvýraznit různé části textu, jako jsou podstatná jména, slovesa či přídavná jména.

Funkcí, která řeší hlasový přístup v April 2018 Update, je Dictation. Můžeme si s ní snadno pouhým hlasem dělat poznámky či vytvářit texty. Pomocí kurzoru v libovolném textovém poli buď v systému Windows 10, nebo v jiné aplikaci jednoduše stisknete klávesu Win + H a začnete mluvit.

April 2018 Update vedle již uvedených inovací obsahuje také řadu nových funkcí včetně zjednodušených nástrojů IT správy pro podnikové zákazníky, nových způsobů jak vytvářet fotografie, 3D a smíšenou realitu či jak být v bezpečí na internetu. Vedle toho obsahuje inovace pro lepší herní zážitek na počítači.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama