whatsapp-bude-v-eu-dostupny-az-od-16-let
Novinka WhatsApp bude v EU dostupný až od 16 let

WhatsApp bude v EU dostupný až od 16 let

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 4. 2018 13:30

Populární aplikace WhatsApp, která je zdarma dostupná pro chytré telefony, zvyšuje v Evropě minimální věk uživatelů z 13 na 16 let. Krok má službě pomoci splnit nová pravidla Evropské unie pro ochranu osobních dat (GDPR), která vstoupí v platnost příští měsíc.

Reklama

WhatsApp bude po evropských uživatelích požadovat, aby v rámci souhlasu s novými podmínkami služeb potvrdili, že je jim nejméně 16 let. Je však otázkou, jak služba bude dodržování věkového limitu kontrolovat. Ve zbytku světa zůstává minimální věková hranice uživatelů aplikace 13 let. Provozovatel aplikace představil také další změny. Umožní například uživatelům, aby si stáhli zprávu s podrobnostmi o údajích, které o nich uchovává. Tato funkce má být uživatelům po celém světě zpřístupněna v nadcházející aktualizaci aplikace.

WhatsApp bude v EU dostupný až od 16 let
i Zdroj: PCTuning.cz

WhatsApp umožňuje mezi mobily nejrůznějších značek zasílat textové zprávy podobné SMS bez poplatků. Služba využívá stejný mobilní internetový tarif, jaký se používá k prohlížení e-mailu a surfování na internetu. Navíc umožňuje zprávy posílat i s fotkami, videozáznamy či zvuky.

WhatsApp založil v roce 2009 ukrajinský přistěhovalec Jan Koum společně s bývalým studentem Stanfordovy univerzity Brianem Actonem a zaměstnanci Yahoo!. Slůužba patří momentálně k nejrychleji rostoucím aplikacím na světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama