nejlevnejsi-smartphone-nokia-1-s-android-go-v-prodeji
Novinka Nejlevnější smartphone Nokia 1 s Android Go v prodeji

Nejlevnější smartphone Nokia 1 s Android Go v prodeji

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 4. 2018 16:00 1

Nokia 1, která je v současnosti cenově nejdostupnějším modelem v nabídce chytrých telefonů HMD Global, je nyní dostupná také na našem trhu.

Reklama

Nokia 1 má předinstalovaný čistý operační systém Android Oreo v edici Go. Edice Go je optimalizovaná na zařízení s nízkou kapacitou operačních pamětí, kterou právě novinka má. V systému bychom se měli dočkat také nových aplikací navržených tak, aby fungovaly plynule s co nejmenší náročností na data a úložný prostor. Jedná se o aplikace jako webový prohlížeč Google Go, Goole Maps Go, YouTube Go, nebo Google Assistant a nechybí samozřejmě ani obchod Google Play.

Nejlevnější smartphone Nokia 1 s Android Go v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Parametry smartphonu odpovídají ceně. Mezi výbavou najdeme právě 1 GB operačních pamětí společně se čtyřjádrovým procesorem MediaTek MT6737M na taktu 1,1 GHz. Vnitřní úložiště má kapacitu 8 GB s možností rozšíření pomocí microSD kartu (až 128 GB). Nokia 1 má také úsporný 4,5" dotykový IPS displej s rozlišením FWVGA a 5Mpx hlavní fotoaparát doplněný čelním 2Mpx fotoaparátem bez LED blesku.

Nový model také oživuje trend snadno vyměnitelných zadních krytů. Polykarbonátové kryty Xpress-on mají být dostupné v mnoha barevných provedeních, čímž lze změnit vzhled telefonu. Cenovka cenově dostupného smartphonu Nokia 1 by se měla pohybovat okolo 2 500 Kč. K dostání bude v tmavě-modré variantě Dark Blue a v červené verzi Warm Red. 

Zdroj: Nokia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama