smrst-logitechu-pokracuje
Novinka Smršť Logitechu pokračuje

Smršť Logitechu pokračuje

Michal Učeň

Michal Učeň

7. 9. 2005 00:00 4

Po nedávném uvedení laserových myší pro hráče G5 a G7 představuje Logitech další dva kousky. Menší z myšek má název Logitech V400 Laser Cordless Notebook Mouse, jak jste tedy z názvu určitě poznali, jedná se o bezdrátovou myšku určenou k notebookům. K dispozici budou dvě barevné varianty nazvané Storm Grey a Freerider Orange. Laserová technologie je u mobilních zařízení potřebná, protože nikdy předem nevíte, zda-li bude k dispozici kvalitní podložka pod myš. Technologie dual laser od společnosti Philips si má však poradit téměř se vším vyjma zrcadla a skla.

Reklama

Komunikace s počítačem probíhá na frekvenci 2.4GHz a dosah uváděný výrobcem je 10 metrů. Micro receiver se zapojuje do USB portu a je ukryt v zadní části myšky, ze které ho vysunete ho tlačítkem Eject. Zajímavě jsou umístěna tlačítka dopředu/zpět po levé straně v přední části levého tlačítka. Nikoho snad už nepřekvapí pětisměrné kolečko s funkcí zoomu. Cena se bude pohybovat těsně pod hranicí 50 USD, tedy přibližně 1200 Kč.

 

Smršť Logitechu pokračuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá z myšek už patří spíše ke stolnímu PC a má název Logitech MX 610 Laser Cordless Mouse. Zajímavý design přizpůsobený ergonomii ruky je velmi pěkný a kombinace černé lesklé linky se stříbrným krytem myšce sedí. Logitech použil opět laserovou technologii, pětisměrné kolečko a tlačítka rozmístil podobně jako u výše zmíněného modelu, jen přidal ovládání hlasitosti. Stejně je také řešena bezdrátová komunikace, jen reciever nelze ukrýt v těle myšky. O stav baterie se stará indikátor na hřbetu mezi tlačítky. Aby se šetřilo energií, myška pozná kdy je váš počítač zapnutý, v režimu spánku nebo vypnutý a podle toho také přizpůsobuje svoji činnost.

Smršť Logitechu pokračuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi zajímavý je indikátor příchozích zpráv, který reaguje na blikáním při příchodu e-mailu (zelená dioda) a instant messageru (modrá dioda). Předběžná cena je přibližně 60 USD, u nás tedy 1400 Kč.

Podle Logitech.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama