video-zakulisi-nataceni-ready-player-one-s-pomoci-htc-vive
Novinka VIDEO: Zákulisí natáčení Ready Player One s pomocí HTC Vive

VIDEO: Zákulisí natáčení Ready Player One s pomocí HTC Vive

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 4. 2018 17:00

Podívejte se prostřednictvím videa do zákulisí úspěšného snímku Ready Player One od režiséra Stevena Spielberga, kterému při natáčení pomáhala virtuální realita HTC Vive.

Reklama

Díky headsetu Vive mohl režisér se scénáristy nejen vybírat záběry přímo při natáčení, ale také upravovat kulisy a celé scény. V neposlední řadě pomáhal Vive i hercům. Ti se mohli snadno zorientovat ve virtuálním prostředí a zjistit, jak se hrdinové snímku při používání virtuální reality mohou cítit.

„Natáčíte v místnosti s bílým stropem i stěnami. Pro jakéhokoliv herce i režiséra je složité zorientovat se v prázdném prostoru a představit si, co se v něm nachází.“ řekl Steven Spielberg. „Proto jsem každého herce žádal, aby si také nasadil headset a vstoupil do virtuální scény. Pak už jsme si nemuseli nic představovat, najednou tam bylo vše a my si to museli jen zapamatovat.“

Děj Ready Player One je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday. Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět.

V České republice se film začal promítat 29. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama