chris-hlasova-asistentka-pro-ridice
Novinka Chris: hlasová asistentka pro řidiče

Chris: hlasová asistentka pro řidiče

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 4. 2018 11:22

Další zajímavostí na IFA GPC je hlasová asistentka pro řidiče. Není vázaná na žádný konkrétní model vozu, funguje se systémy Android i iOS a nepotřebujete k ní ani dotykový displej. Stačí mluvit. Ale v angličtině.

Reklama

Chris, je digitální asistentka od německé firmy German Autolabs. V autě jsou největšími rušiteli práce s mobilním telefonem. Ať je to psaní zpráv za jízdy, nebo nastavování navigace. Chytrá asistentka Chris má v těchto věcech pomoci. A to jako plnohodnotný spolujezdec.

Chris: hlasová asistentka pro řidiče
i Zdroj: PCTuning.cz

Kulaté zařízení s 2,1palcovým displejem má vestavěnou baterii na 1 hodinu provozu. S vaším vozem a telefonem se umí dorozumět přes Bluetooth, které má dokonce dva. Jedním je spojena s telefonem, druhým s vozem a jeho audiosystémem. Pokud nemá váš vůz Bluetooth, můžete využít FM transmitter nebo vestavěný reproduktor. Celé zařízení je v podstatě bezdrátové. Nabíjení je obstaráno magnetickým držákem, který je připevněný na čelním skle.

Chris: hlasová asistentka pro řidiče
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovládání Chris probíhá naprosto jednoduše – hlasem. Ale jen v angličtině a němčině. Díky umělé inteligenci je však rozhovor naprosto přirozený, jak je vidět na videu níže. Jako doplňkové ovládání jsou zde bezdotyková gesta. Chris umí psát zprávy, volat, přehrávat hudbu, navigovat. To vše v naprosto přirozené konverzaci. Asistent pro řidiče se už minulý rok objevil na Kickstarteru, kde vývojáři žádali o finanční pomoc na vývoj. Od 1400 lidí nakonec vybrali téměř 280 tisíc Euro (7 milionů korun).

Chris je zatím stále jen v předprodeji a uvedení se chystá na veletrh IFA v Berlíně. Její cena je 199 Euro (přibližně 5 000 Kč).

Zdroj: vlastní, IFA GPC 2018, Řím

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama