ceny-pametovych-cipu-nand-flash-stale-klesaji-zmena-by-mela-prijit-az-v-druhe-polovine-roku
Novinka Ceny paměťových čipů NAND flash stále klesají. Změna by měla přijít až v druhé polovině roku

Ceny paměťových čipů NAND flash stále klesají. Změna by měla přijít až v druhé polovině roku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 4. 2018 17:00 1

Určitě jste zaznamenali, že se v poslední době výrazně snížily ceny SSD. Příčinou poklesu ceny je přebytek paměťových čipů NAND flash na trhu.

Reklama

Tento přebytek sice není nijak výrazný, ale výroba NAND flash je velký byznys, do něhož řada výrobců investuje nemalé prostředky. Stále rostoucí poptávka je totiž hlavně po paměťových čipech pro smartphony. Ta také ovlivňuje zavádění nových výrobních procesů a technologií, což má vliv hlavně na zvyšování kapacity a příznivější cenu i pro výrobce SSD. Pokud tedy zvažujete upgrade vašeho stolního počítače, nebo notebooku, nastal ten pravý čas na nákup rychlejšího disku typu SSD. 

Ceny paměťových čipů NAND flash stále klesají. Změna by měla přijít až v druhé polovině roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Očekává se totiž, že ceny budou nadále klesat až do konce druhého čtvrtletí roku. Mírný obrat by pak měl nastat v druhé polovině roku. Výrobci nicméně mohou umělým snižováním výkonu (využitím parametricky horších čipů) udržet ceny na rozumné hladině mnohem déle. Vzhledem k vysokým cenám grafik, ale i operačních pamětí se nyní vyplatí upgradovat právě pomocí SSD, které má výrazný vliv na celkovo rychlost chodu. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama