vyda-intel-core-i7-8086k-prvni-5-1-ghz-cpu
Novinka Vydá Intel Core i7-8086K, první 5,1 GHz CPU?

Vydá Intel Core i7-8086K, první 5,1 GHz CPU?

Z. Obermaier

Z. Obermaier

15. 4. 2018 17:18 24

Pro fandy značky, Intel prý vydá letos speciální edici Coffee Lake s taktem až 5,1 GHz

Reklama

Pokud nejde o opožděný aprílový žertík, chystá Intel speciální edici Coffee Lake jako oslavu výročí 40 let firmy na trhu. Název procesory by měl být symbolický, Core i7-8086K odkazujíce samozřejmě na éru 8086 čipu Intel. Specifikace čipy by měly být zajímavé, 4 GHz základní takt a maximální Boost až 5,1 GHz.

Vydá Intel Core i7-8086K, první 5,1 GHz CPU?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud opravdu nejde o vtip, nebo slušně udělaný fake, půjde jistě o hodně limitovanou edici pečlivě vybraných jader. Ne každé CoffeeLake totiž dá 5,1 GHz (byť pro jedno jádro). Zvěsti o tomto čipu začaly přáním jednoho uživatele na twitteru, který Intelu doporučoval v létě (kdy je výročí) uvést, s frekvencí 4,77 GHz. Chvíli po tomto twítu se takový čip objevil na webu. Možnosti jsou dvě: původní twít byl naoko přání, ale měl naznačit, že se něco takového chystá a nebo druhá možnost, někdo tomuto uživateli udělal radost ve Photoshopu ...

Vydá Intel Core i7-8086K, první 5,1 GHz CPU?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak to nakonec bude, se uvidí časem, ale jde o hodně vtipný a zajímavý nápad. A to v obou případech, pokud je čip reálný i pokud není ... PS. Osmijádrové Coffee Lake letos skutečně bude, výrobci desek už prý obdrželi podklady pro napájení a BIOSy desek.

Zdroj: Mydrivers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama