s-aplikaci-zachranka-si-nyni-privolate-pomoc-take-v-rakousku
Apple Novinka S aplikací Záchranka si nyní přivoláte pomoc také v Rakousku

S aplikací Záchranka si nyní přivoláte pomoc také v Rakousku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 4. 2018 14:00

Aplikace Záchranka skvěle funguje v České republice, s blížící se letní sezónou se po více než roční práci spouští důležité rozšíření – působnost i na území Rakouska. Novinka bude po aktualizaci dostupná od dnešního dne.

Reklama

Češi jedoucí s aplikací Záchranka do Rakouska v nouzi jedním stiskem tlačítka odešlou svou GPS polohu, zdravotní údaje, kontakty na osoby blízké a další informace rakouské záchranné službě, zároveň budou telefonicky spojeni s tamními záchranáři, a to bez nutnosti stahování rakouské verze aplikace,“ vysvětluje autor aplikace Záchranka Filip Maleňák.

Další významnou novinkou je, že v Rakousku současně vznikla sesterská aplikace „Rettung“, která bude dostupná pro rakouské občany. Fungovat pro ně bude stejně, jako aplikace Záchranka pro Čechy. Rakušané tak při příjezdu do ČR nebudou muset instalovat aplikaci Záchranka a přes Rettung předají nouzovou zprávu a zavolají na českou zdravotnickou záchrannou službu. „Systém aplikace Záchranka je natolik dobrý, že jsme se rozhodli ho plně převzít i v Rakousku. Aplikace Záchranka má na území České republiky výborné výsledky, které nás přesvědčily o tom, abychom vyvinuli její rakouskou sestru Rettung,“ říká Stefan Spielbicher z Notruf Niederösterreich.

S aplikací Záchranka si nyní přivoláte pomoc také v Rakousku
i Zdroj: PCTuning.cz

Velikou předností je, že občané Rakouska i České republiky mají ve svých aplikacích implementovaný záchranný systém obou států. Bez nutnosti instalací zahraničních aplikací se jim dostane stejné pomoci, jako by volali na tísňovou linku doma.  V krizové situaci tak nemusí zdlouhavě přemýšlet nad tím, jakou tísňovou linku daný stát má, anebo jak popíšou v cizím jazyce místo, kde se nacházejí.

Jak tedy zajistit, aby byla aplikace Záchranka funkční jak v Česku, tak i v Rakousku? Stačí si ji v Google Play nebo App Store aktualizovat. To se bude v České republice týkat zhruba 570 000 lidí, kteří mají k dnešnímu dni aplikaci Záchranka staženou ve svém telefonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama