ati-zacne-masove-dodavat-r520-ke-konci-tretiho-ctvrtleti
Novinka ATi začne masově dodávat R520 ke konci třetího čtvrtletí

ATi začne masově dodávat R520 ke konci třetího čtvrtletí

Novák Radek

Novák Radek

5. 9. 2005 00:00 4

Podle informací serveru DigiTimes, které získal od zákazníků ATi na Taiwanu, ATi začne dodávky svých next-gen GPU ke konci třetího čtvrtletí tohoto roku.

Reklama

ATi tak postupně na trh dodá své grafické čipy R520, RV530, RV515 a RV505, které budou vyráběné 90-nm technologií u TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Krom toho též začne pracovat na low-end variantě 5xx řady R516, která ač také vyráběná 90-nm technologií, nebude to již u TSMC ale UMC (United Microelectronics Company).


ATi začne masově dodávat R520 ke konci třetího čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz


První fotka s R520, zdroj: HKEPC

Už je to nejvyšší čas, ATi měla s výrobou R520 nemalé problémy, doufejme, že se jí je již podařilo překonat, karty osazené těmito GPU půjdou brzy na trh a umožní ATi dotáhnout se na nVidii.

Zajímavé je též oznámení o výrobě R516 u konkurenční taiwanské společnosti – UMC – že by to signalizovalo něco více? Je totiž docela i možné, že za opoždění může i TSMC a tak ATi může zkoušet výrobu i u konkurence a posléze, pokud se osvědčí více, na ni přesunout výrobu. Nedávno se totiž ATi vyjádřila, že při návrhu, designu a simulaci čipu bylo vše vesměs ok, jen když přišly první vzorky z továrny, ukázalo se, že vše již tak v pořádku není.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama