game-creator-pokorte-johna-carmacka
Novinka Game Creator: Pokořte Johna Carmacka

Game Creator: Pokořte Johna Carmacka

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

3. 9. 2005 00:00 10

Pokud Vám toto jméno nic neříká, jste na špatných stránkách a raději překlikněte na stránky s Vaším oblíbeným seriálem. Jen namátkou bych mohl zmínit vynikající (i když hodně naskriptovanou) akci se jménem DOOM III. Jestli Vám tvůrčí myšlení není cizí a nechybí Vám chuť do práce, čtěte dále.

Reklama

 

Game Creator je jednoduchý nástroj na vytváření FPS akcí ve Windowsáckem okně, který v sobě obsahuje stovky předrenderovaných modelů objektů. Naštěstí Creator obsahuje základní arsenál zbraní(nechybí pistole, kulomet, raketomet), ale i nějaké ty nepřátele. Když se nespokojíte se základním výběrem, není nic jednoduššího než si nějaké to monstrum či zbraň vytvořit. Grafika je však poněkud obstarožní. Celé to vypadá na zlatou éru Duke Nukem 3D.

Tvůrci Game Creatoru, když už ne v grafice, se blýskli alespoň jako tvůrci dobré fyziky pro hry. Z videí je patrné, že tento aspekt her jim ležel velmi na srdci. Prokázali to napřiklad na tzv. domino efektu. Nic strhujícího, ale potěší. Když hrající postava uchopila "do rukou" před sebou stojící bednu, ihned jsem si vzpomněl na Half-life 2. Kladně také hodnotím, že protivníci jen tupě nestojí na svých místech a tudíž alespoň nějaký náznak AI.

Vytvoření hry pomocí tohoto nástroje není žádný nadlidský úkon. Dokazuje to video tvůrců, ve kterém během bezmála 7 minut postavili malý level, který ještě stačili několikrát otestovat. Naprogramovat hru bez multiplayeru je v dnešních dobách stejně out jako nesledovat Big Brothera nebo Vyvolené, Game Creator podporuje i tuto možnost. Vydání plné verze programu bychom se měli dočkat již za 19dnů.

Podle fpscreator

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama