asus-zenbook-13-je-tenky-a-vykonny-notebook-s-vydrzi-az-14-hodin
Novinka Asus ZenBook 13 je tenký a výkonný notebook s výdrží až 14 hodin

Asus ZenBook 13 je tenký a výkonný notebook s výdrží až 14 hodin

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 3. 2018 14:30

Asus uvedl na český trh ZenBook 13 (UX331), tenký, jen něco málo přes kilogram vážící, a přitom výkonný notebook s úhlopříčkou 13 palců, vybavený osmou generací procesorů Intel Core. Stejně jako předchozí modely z řady ZenBook si i tato novinka uchovává charakteristický design a soustředné kruhy na kovovém víku v duchu filozofie Zen.

Reklama

Profil tenký pouhých 13,9 mm a hmotnost jen 1,12 kilogramu předurčují „třináctku“ k snadnému a častému přenášení. ZenBooky si od nepaměti zakládají na stylovém provedení, v tomto případě je prezentovaném metalických povrchem v leskle modré barvě v kombinaci s okraji s 2,5D zakřivením na víku.

Vedle atraktivního provedení nabízí ZenBook 13 i dostačující výpočetní výkon. V jeho srdci tepe procesor Intel Core i5/i7 osmé generace, podporovaný až 8 GB operační paměti a PCIe SSD o kapacitě až 512 GB pro rychlé ukládání dat. Notebook by měl na jedno nabití vydržet pracovat až 14 hodin. Jeho 50Wh baterie je navíc vybavena technologií rychlého nabíjení, která za 50 minut obnoví až 60 % kapacity.

Počítač je dále vybaven třináctipalcovým NanoEdge displejem s Full HD rozlišením (1 920 × 1 080 px) a tenkým rámečkem (6,86 mm). Zvukový systém Harman Kardon byl v modelu ZenBook 13 vylepšen novou generací technologie SonicMaster. Nechybí plnohodnotná podsvícená klávesnice se zdvihem kláves 1,4 mm a touchpad Windows Precision se skleněným povrchem. Touchpad navíc podporuje rozpoznání gest více prsty současně. Vestavěný snímač otisků prstů pak umožňuje bezpečné přihlášení jedním dotykem pomocí funkce Windows Hello.

Asus ZenBook 13 je tenký a výkonný notebook s výdrží až 14 hodin
i Zdroj: PCTuning.cz

ZenBook 13 dostal také oboustranný port USB 3.1 Gen 1 typu C (USB-C), k dispozici jsou i dva porty USB 3.1 Gen 1 Typ-A, port HDMI a čtečka microSD karet. Dvoupásmová WiFi 802.11ac nově zahrnuje speciální technologii Asus WiFi Master snižující rušení, která umožňuje rychlejší a spolehlivější připojení v extrémních vzdálenostech. Maximální rychlost 867 Mb/s je až 6× rychlejší než u WiFi standardu 802.11n a měla by zajistit bezproblémové streamování videa, plynulé prohlížení webu a hraní bez zpoždění.  

V Česku se ZenBook 13 prodává v elegantní leskle modré variantě za cenu od 21 990 Kč s DPH.

Asus ZenBook 13 je tenký a výkonný notebook s výdrží až 14 hodin
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama