alza-privezla-do-cr-chytre-hodinky-s-braillovym-pismem
Novinka Alza přivezla do ČR chytré hodinky s Braillovým písmem

Alza přivezla do ČR chytré hodinky s Braillovým písmem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 3. 2018 18:00 8

Chytré hodinky dokáží zobrazit nejen čas, ale skrze aplikaci i notifikaci z mobilního telefonu v Braillově písmu. Dot Watch obchod Alza.cz testoval ve spolupráci se Světluškou (projekt Nadačního fondu Českého Rozhlasu) a nyní pro hodinky vyvíjí českou verzi. Zájemci si je mohou zatím předobjednat, dostupné budou od května.

Reklama

Ovládání hodinek by mělo být snadné a intuitivní. Jejich největší výhodou je maximální soukromí. Potvrzuje to i nevidomý Zdeněk Rybák, který pro Alzu přes Světlušku novinku testoval: „Dot Watch mi velmi ulehčují život. Dříve jsem musel např. pro čtení SMS zpráv používat hlasového asistenta v telefonu, což nebylo příliš komfortní třeba při cestování v MHD. Teď si můžu zjistit čas a další informace kdykoliv a kdekoliv, aniž by to někdo slyšel nebo to někoho rušilo.“

Hodinky tvoří speciální čtyřřádkový dotykový displej s hliníkovými body, které zobrazují Braillovo písmo. Kromě ukazování času fungují také jako stopky, budík a díky propojení přes Bluetooth dokáží uživatele jemným vibrováním informovat i o příchozích hovorech, SMS, aktuálním počasí či upozornění ze sociálních sítí. Skrze mobilní aplikaci jsou kompatibilní s operačním systémem iOS i Android a na jedno nabití vydrží až týden.

V České republice budou Dot Watch dostupné formou předobjednávek, a to za cenu 9 999 Kč.

Alza přivezla do ČR chytré hodinky s Braillovým písmem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alza

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama