deaktivace-rezimu-s-mode-ve-windows-10-bude-zdarma
Novinka Deaktivace režimu S Mode ve Windows 10 bude zdarma

Deaktivace režimu S Mode ve Windows 10 bude zdarma

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 3. 2018 17:00 26

Podle původních zpráv mělo jít u edice Windows 10 Pro omezení vypnout pouze za poplatek, nakonec ale uživatelé nebudou platit ani korunu. Upozornili na to zástupci Microsoftu na oficiálních webových stránkách společnosti.

Reklama

Operační systém Windows 10 S představil americký Microsoft během loňského května. Jednalo se o speciálně upravenou verzi desítek určenou pro levnější notebooky a pro pedagogické účely. Po několika měsících se však firma rozhodla tuto platformu zaříznout. Místo ní plánuje nabízet už jen speciální S Mode, který se stane nedílnou součástí všech edicí Windows 10, přičemž speciální režim má být na některých noteboocích aktivován automaticky už při prvním spuštění. Zatímco u verzí Home a Enterprise ale lidé za jeho deaktivaci neměli nic platit, u varianty Pro si měl Microsoft účtovat poplatek. Tato zpráva se ale nakonec ukázala jako mylná, vypnout S-Mode zdarmo budou moci i majitelé počítačů s Windows 10 Pro.

Systém Windows 10 S byl představen v květnu loňského roku. Písmeno „S“ v názvu odkazovalo na jeho hlavní omezení, které přinesl, a tím bylo, že dovolil spouštět a instalovat pouze aplikace, které se nacházely ve Windows Store. Jenže levné notebooky s Windows 10 S se příliš nerozmohly a tak se Microsoft odhodlal k tomu, že systém pohřbí.

Deaktivace režimu S Mode ve Windows 10 bude zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama