cesky-e-shop-s-kryptomenami-expanduje-do-zahranici
Novinka Český e-shop s kryptoměnami expanduje do zahraničí

Český e-shop s kryptoměnami expanduje do zahraničí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 3. 2018 13:30

Po půl roce od svého vzniku expanduje první český e-shop s kryptoměnami ccShop.cz na zahraniční trh, a to poté, co v něm lidé za poslední čtyři měsíce nakoupili kryptoměny za více než 50 milionů korun. ccShop.cz se nyní v březnu otevírá i pro slovenské zákazníky.

Reklama

Vybírat  lze z více než 10 různých kryptoměn (od Bitcoinu, přes Ripple, Ethereum, až po Doge coin) a možnost snadno si je nakoupit by ještě letos měli dostat lidé v několika dalších evropských zemích. Slovenskem totiž expanze českého ccShopu nekončí. Další na řadě jsou země jako Polsko, Anglie či Španělsko, vstup na tyto trhy je naplánovaný již v první polovině letošního roku.

Že o kryptoměny běžní lidi zájem mají, pak dokazují statistiky ccShopu. Za půl roku svého fungování má obchod téměř 5 000 zákazníků, kteří již uskutečnili na sedm tisíc objednávek.

Český e-shop s kryptoměnami expanduje do zahraničí
i Zdroj: PCTuning.cz

Z nabízené desítky kryptoměn je nejoblíbenější Ripple. Za zájmem nakupujících možná stál i jeho raketový růst v listopadu a prosinci. Z původních 6 Kč za 1 XRP v říjnu se prodejní cena vyšplhala v prosinci na více než 60 Kč. Ještě impozantnější byl růst ceny druhé nejoblíbenější měny – Ethereum. Jeho hodnota za jeden kus meziročně (leden 2017–leden 2018) vzrostla z 8 dolarů na 1 300 dolarů. Zajímavostí, která by se dala vysvětlit pověrčivostí investorů je, že měna Dogecoin, která má v symbolu psa, se nejvíce prodávala v období těsně před začátkem čínského nového roku. Začal totiž rok psa.

Až do vzniku prvního e-shopu s kryptoměnami ccShop.cz v srpnu loňského roku běžní lidé v podstatě neměli vůbec možnost si kryptoměny koupit. Existovalo sice několik on-line směnáren, ty však nabízely pouze Bitcoin, a navíc s podmínkou, že si člověk napřed nastuduje tvorbu krypto peněženek. To v ccShop.cz pro nákup není potřeba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama