intel-pry-zvazuje-akvizici-firmy-broadcom-v-pripade-ziskani-qualcommu
Novinka Intel prý zvažuje akvizici firmy Broadcom, v případě získání Qualcommu

Intel prý zvažuje akvizici firmy Broadcom, v případě získání Qualcommu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 3. 2018 16:45 3

Podle webu Wall Street Journal a dalších zdrojů údajně společnost Intel zvažuje odkoupení firmy Broadcom, ale pouze v případě, že úspěšně dokončí akvizici další konkurenční značky Qualcomm.

Reklama

Tím by Intel úspěšně "spolkl" dva menší konkurenční výrobce a získal výraznou výhodu na trhu. Broadcom si momentálně brousí zuby a snaží se o celkem násilné převzetí společnosti Qualcomm, kterému prozatím brání komise CFIUS, jenž musí akvizici povolit. Spojení těchto dvou značek by značně zavařilo právě americkému supergigantu Intel. 

Intel prý zvažuje akvizici firmy Broadcom, v případě získání Qualcommu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pochopitelným krokem je tedy to, že Intel údajně zvažuje budoucí pokus o akvizici konkurenčního Broadcom, ale pouze v případě, že získá pod svá křídla Qualcomm, což je zatím poměrně nepravděpodobné. Intel ovšem prozatím odmítá tyto spekulace komentovat. V poslední době ale provedl akvizici řady důležitých firem za účelem zvýšení konkurenceschopnosti a v případě převzetí obou výrobců mobilních čipů by Intel eliminoval značnou část své konkurence. 

Ostatní průmyslový giganti jako je Microsoft, Google, a potažmo i Apple vyjádřili extrémní obavy z tohoto potenciálního vývoje na trhu z procesorovými čipy. 

Zdroj: 1, 2, 3 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama