msi-prichazi-se-dvema-zakrivenymi-hernimi-monitory-serie-optix-mpg
Novinka MSI přichází se dvěma zakřivenými herními monitory série Optix MPG

MSI přichází se dvěma zakřivenými herními monitory série Optix MPG

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 2. 2018 16:00

MSI přichází na trh s novými přírůstky do řady zakřivených monitorů Optix MPG, které jsou plodem spolupráce se společností SteelSeries.

Reklama

Prvními dvěma produkty této řady se mají nyní stát modely Optix MPG27C a Optix MPG27CQ. Oba mají většinu společných parametrů. V první řadě budou využívat 27" zakřivený displej (1800R) s VA panelem podsvíceným LED. Zejména hráči pak jistě ocení 144Hz obnovovací frekvenci a 1ms dobu odezvy.  Zmíněný panel také zaručí pozorovací úhly 178 stupňů v obou směrech a typický kontrastní poměr 3000:1.

MSI přichází se dvěma zakřivenými herními monitory série Optix MPG
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ve zbývajících specifikacích se ale obě varianty o něco liší. Levnější verze MPG27C nabídne pouze rozlišení Full HD (1920 × 1080 pixelů) a jas dosahující maximálně na 250 nitů. Na rozdíl od vyššího modelu bude mít také dva vstupy standardu HDMI 1.4 a USB typu A verze 2.0. Vyšší MPG27CQ má na druhé straně rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů, jas až 400 nitů, dvojici HDMI 2.0 a dva porty USB 3:1 typu A na levé straně. 

 

Zbylá portová výbava je totožná. Kromě portů HDMI se dočkáme jednoho DisplayPort 1.2, vstupu pro mikrofon a výstupu pro sluchátka a jednoho konektoru USB 3.1 typu B na zadní straně monitoru. Oba monitory se mohou pochlubit i technologiemi redukce modré složky světla a blikání šetřící oči. Nechybí ani funkce zaměřené na hráče, jako je třeba vestavěný zaměřovač pro FPS tituly. 

 

Oba monitory mají nabídnout také nasvícení pomocí LED pásku na čele monitoru, u něhož si lze pomocí nástroje SteelSeries Engine nastavovat libovolně barvu (v pásmu RGB) v pěti zónách. LED pásek nás tak může upozorňovat na časový limit ve hře, odpočty, statistiky, nebo napadení. V prodeji je u nás prozatím pouze varianta C s Full HD, kterou u nás pořídíme zhruba za 13 500 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama