na-mwc-je-prezentovan-superrychly-internet-lte
Novinka Na MWC je prezentován superrychlý internet LTE

Na MWC je prezentován superrychlý internet LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 2. 2018 05:30

Společnosti Ericsson,Telstra, NETGEAR a Qualcomm oznámily, že dosáhly rekordní rychlosti dva gigabity za sekundu v síti 4G v rámci laboratorního testování s pomocí nového čipu.

Reklama

Špičkové rychlosti bylo možné dosáhnout díky zařízení Baseband 6630 společnosti Ericsson, systému Radio 4415 a nejnovějšímu síťovému softwaru Gigabit LTE. Extrémní rychlost umožňuje sdružení pěti nosných vln 20 MHz LTE napříč třemi různými frekvenčními pásmy, kde každá nosná vlna používá technologie 4×4 MIMO a 256 QAM.

Během demonstrace bylo dosaženo rychlosti 2 Gb/s prostřednictvím agregace 100MHz intervalu spektra napříč pásmy 1, 3 a 7 za použití mobilního routeru NETGEAR Nighthawk vybaveného prvním modemem LTE v kategorii 20 na světě, Qualcomm Snapdragon X24 LTE.

První ukázka rychlostí 1 Gb/s na světě přišla v listopadu 2015 a první komerční představení gigabitové sítě LTE se odehrálo v lednu 2017. Současný nejnovější technologický průlom urychluje společná snaha společností Ericsson, Telstra, Qualcomm Technologies a NETGEAR. Cílem je nabídnout nejlepší gigabitovou síť LTE na světě, jež připraví prostor pro vylepšené možnosti a výkon při přechodu na technologii 5G.

Na MWC je prezentován superrychlý internet LTE
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama