intel-celi-32-zalobam-kvuli-chybam-v-procesorech
Novinka Intel čelí 32 žalobám kvůli chybám v procesorech

Intel čelí 32 žalobám kvůli chybám v procesorech

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2018 17:00 13

Ostře sledovaná kauza týkající se chyb procesorů společnosti Intel, které jsou známé pod názvy Spectre a Meltdown, nabírá na obrátkách. Podle serveru ArsTechnica americký čipový gigant čelí už 32 žalobám.

Reklama

Intel uvalil hned vypuknutí celého skandálu na všechny informace týkající se bezpečnostních chyb ve svých procesorech embargo. Na konci ledna, kdy se ukázalo, že trhliny mohou zneužít počítačoví piráti, firma vydala bezpečnostní opravy. Krátce nato se však ukázalo, že samotné aktualizace firmwarů mohou způsobit více problémů než užitku a tak společnost uživatele vyzvala, aby je neinstalovali. Bezpečnostní organizace AV-TEST následně poukázala na to, že počat škodlivých programů, které chyby v čipech využívají, dramaticky roste. Jen v lednu údajně vzniklo na 140 virů.

Třicet žalob na Intel podali jednotliví zákazníci či skupiny nespokojených majitelů procesorů, píše ArsTechnica. Zbylé dvě žaloby směřují na Intel od vlastních akcionářů. Jak se k vzniklé situaci výrobce postaví, není zatím jasné. Stejně tak nevíme, kdy Intel vydá nové, tentokrát snad již nezávadné verze oprav.

Intel čelí 32 žalobám kvůli chybám v procesorech
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama