amd-wraith-prism-novy-referencni-chladic-cpu-s-rgb-nasvicenim
Novinka AMD Wraith Prism: nový referenční chladič CPU s RGB nasvícením

AMD Wraith Prism: nový referenční chladič CPU s RGB nasvícením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 2. 2018 16:45 1

AMD odhalilo svoji novou generaci referenčního chladiče procesorů Wraith Prism, který by měl být dodávaný k příští generaci procesorů Ryzen Pinnacle Ridge, ale bude k dostání také samostatně.

Reklama

Nový Wraith Prism je ve své podstatě současný model chladiče Wraith Max s RGB LED nasvícením, které zajišťují dva RGB LED pruhy umístěné do krytu ventilátoru. Vnější LED kroužek je umístěný na vrch krytu, zatímco spodní rámuje ventilátor. Barvy nasvícení lze měnit pomocí softwaru Ryzen Master, ale mělo by jít upravovat také pomocí softwaru výrobců základních desek, jako je Asus Aura Sync, MSI Mystic Light, Gigabyte RGB Fusion a dalších.

AMD Wraith Prism: nový referenční chladič CPU s RGB nasvícením
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod krytem novinky se ale nachází stejný hliníkový pasiv, jako v případě současného Wraith Max. Chladič, resp. ventilátor může běžet v různých režimech přetaktování podle nichž se samy optimálně mění otáčky. Režimy lze aktivovat také pomocí software Ryzen Master. Výrobce slibuje, že by hlučnost při běžných operacích neměla přesáhnotu 39 dBA. Pro samostatný prodej chladiče se počítá s cenovkou okolo 50 dolarů (1 000 Kč bez DPH), tedy jen o něco dráž oproti současnému Wraith Max. Wraith Prism bude ale pochopitelně dodávaný také s nadcházejícími procesory AMD.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama