ticho-s-grafikou-asus-extreme-ax800-silencer
Novinka Ticho s grafikou ASUS Extreme AX800 Silencer

Ticho s grafikou ASUS Extreme AX800 Silencer

Novák Radek

Novák Radek

24. 8. 2005 00:00

Ne každý uživatel se honí jen za co nejvyšším výkonem, pro mnoho z nás je důležitý i další parametr, kterým je hluk vytvářený jednotlivými komponenty. Pro ty, kdo ale požadují jak výkon, tak tiché chlazení, uvedl ASUS svou novou grafickou kartu s čipem ATi Radeon X800.

Reklama

ATi tuto PCI Express x 16 grafickou kartu osadil výkonným grafickým jádrem ATi Radeon X800 a doplnil ji svým chlazením SilentCool, které se skládá z mohutného pasivu namontovaného přímo na kartě a externího otočného radiátoru propojeného s ním pomocí heatpipe. Radiátor je díky otáčejícímu se rameni možno nasměrovat a nastavit v case tak, aby se nacházel v oblasti, kde je nejnižší teplota a účinně tak vyměňoval teplo. Celé toto řešení vypadá poměrně monstrózně, ale myslím, že by mohlo fungovat.

Ticho s grafikou ASUS Extreme AX800 Silencer
i Zdroj: PCTuning.cz


Kromě tohoto zajímavého chlazení se ještě karta může mimo jiné pochlubit ještě softwarovým vybavením – Gameface messenger pro obrazovou komunikaci pro hráče (v rohu se vám během hraní objeví váš kolega), GameLiveShow pro streamování toho co se děje na obrazovce či GameReplay pro záznam her. Navíc jsou přibaleny ještě dvě hry: Project Snow Blind a Xpand Rally.

Specifikace karty jsou následující:

  • jádro: Radeon X800 na 392MHz
  • paměť: 256-bit 256MB DDR3 na 700MHz
  • sběrnice: PCI Express x 16
  • RAMDAC: 400 MHz
  • výstup: 2×DVI, redukce na VGA
  • VIVO: S-Video a kompozitní

Zdroj: Digit-Life, Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama