sony-xperie-x-a-x-compact-ziskavaji-android-8-0-oreo
Novinka Sony Xperie X a X Compact získávají Android 8.0 Oreo

Sony Xperie X a X Compact získávají Android 8.0 Oreo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2018 16:15

Majitelé chytrých telefonů Sony Xperia X a X Compact, které se prodávají i v České republice, mají velký důvod k radosti. Poslední aktualizace totiž přináší nový Android 8.0 Oreo.

Reklama

Kromě osmičkového systému je firmware (označení 34.4.A.0.364) napěchovaný také několika novinkami od Sony. Výrobce vylepšil aplikaci Fotoaparát, do které přidal funkci pro prediktivní zachytávání snímků a funkci pro sekvenční snímání s autofokusem, kdy lze zachytávat pohybující se objekty bez rozmazání. U obou telefonů update vylepšuje i kvalitu zvuku a přepracovány byly zkratky do aplikací.

Z dalších novinek zmiňme Chytrá připomenutí (užitečná připomenutí pro nedokončené úkoly, včetně konceptů e-mailů a zpráv), funkci Inteligentní výkon (funkce spotřeba energie se automaticky optimalizují pro různé denní doby – třeba když hrajete hry) nebo Chytrý výběr textu (jedná se o užitečná doporučení založená na vybraném textu – například k otevření Map, když vyberete nějakou adresu).

Aktualizace pro Xperia X a X Compact dorazí formou OTA a nabídnout by vám ji měl sám telefon. Její dostupnost můžete případně zkontrolovat také ručně skrze nastavení a položku aktualizace. Aktualizace je samozřejmě šířena dle regionů a může tak nějaký den či týden trvat, než dorazí i na váš telefon.

Sony Xperie X a X Compact získávají Android 8.0 Oreo
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama