alza-zavadi-platby-pomoci-litecoinu
Novinka Alza zavádí platby pomocí Litecoinu

Alza zavádí platby pomocí Litecoinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2018 08:30 10

Alza.cz zavádí na svém e-shopu platbu další kryptoměnou, tentokrát Litecoinem (LTC). Platby umožní na e-shopech alza.cz, alza.sk, alza.de, alza.at, alza.co.uk a alzashop.com. Zákazníci si od dnešního dne mohou tuto měnu i směnit (stejně jako BTC) v automatech na Showroomech v Praze a Bratislavě. Kromě LTC je zde nově k dispozici i směna měny DASH. Možnost platit s ní přímo v e-shopu firma připravuje.

Reklama

Ve srovnání s BTC jsou poplatky síti v Litecoinu nižší (maximálně v řádu korun) a transakce jsou rychlejší (sekundy až minuty). Výhodou kryptoměn také je, že tento způsob online platby lze uskutečnit, aniž by uživatel vlastnil běžný bankovní účet s možností plateb přes internet. Kromě samotné úhrady prostřednictvím LTC na webu mohou zákazníci pro směnu využít automaty na Showroomech v Praze a Bratislavě, kde se dají kupovat kromě Bitcoinů nově i Litecoiny a kryptoměna Dash. Automaty provozuje smluvní partner General Bytes s. r. o.

„Na Alze stále narůstá počet objednávek placených skrze Bitcoin. Od zavedení se jedná o tržby v desítkách milionů a tisíce objednávek. Ve velké míře je BTC využíván k nákupu komponent na těžení kryptoměn. Stabilní zájem je i o hardwarové peněženky,“ uvedl Jan Sadílek, vedoucí internetového marketingu Alza.cz.

Alza zavádí platby pomocí Litecoinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Litecoin je mladší měna než Bitcoin, zavedena byla v roce 2011. Jde o alternativní digitální kryptoměnu založenou na BTC. Důležitá vlastnost Litecoinu je jeho plná decentralizace – nikdo nemůže měnu jakkoli ovlivňovat, kontrolovat peněžní toky nebo způsobovat inflaci.

I měna Dash má výhodu nízkých poplatků a okamžitých plateb bez čekání na potvrzení sítí, kdy se část sítě zaručí za oprávněnost platby. Díky současným kurzům je to skvělá příležitost pro investici.

Více o tom, jak fungují Litecoiny zde. Bitcoiny pak tady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama