fujifilm-finepix-xp130-outdoorovy-fotoaparat-s-nizkou-hmotnosti-a-16-4mpx-snimacem
Novinka Fujifilm FinePix XP130: outdoorový fotoaparát s nízkou hmotností a 16,4Mpx snímačem

Fujifilm FinePix XP130: outdoorový fotoaparát s nízkou hmotností a 16,4Mpx snímačem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

31. 1. 2018 17:00 6

Značka Fujifilm dnes představila nový špičkový fotoaparát pro outdoorové využití FinePix XP130, který nabídne zvýšenou odolnost a snímač s vysokým rozlišením.

Reklama

Fotoaparát je konkrétně vybavený 1/2,3" CMOS snímačem s maximálním rozlišením 16,4 megapixelu a objektivem Fujinon. Právě objektiv Fujinon zajišťuje věrnou reprodukci barev a vynikající ostrost obrazu. Kombinace snímače a objektivu je zárukou dobré kvality finálních snímků. Objektiv umožňuje až 5násobný optický zoom s rozsahem od 28 mm u nejširšího ohniska. Nechybí ani stabilizace obrazu pro dosažení ostrých fotografií za horších světelných podmínek.

Fujifilm FinePix XP130: outdoorový fotoaparát s nízkou hmotností a 16,4Mpx snímačem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro využití venku je vhodný nejen díky zvýšené odolnosti, ale také nízké hmotnosti pouhých 207 gramů. Dále potěší pogumováním a tvarováním pro pevný úchop jednou rukou, dvojitým jištěním slotu pro baterii a odolností vůči vodě, prachu, písku i menším pádům. Fotoaparát je vodotěsný až do 20 metrů a odolný vůči pádu z výšky do 1,75 metru. Nemusíme se tedy bát svěřit ho i do dětských rukou. Fotoaparát je schopen pracovat také při nízkých teplotách do -10 stupňů Celsia a také v prašném prostředí.

Fujifilm FinePix XP130: outdoorový fotoaparát s nízkou hmotností a 16,4Mpx snímačem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro ovládání a prohlížení fotografií slouží 3palcový displej s rozlišením 920 000 pixelů a antireflexní vrstvou. Samozřejmostí je také vestavěný blesk. Pomocí fotoaparátu lze samozřejmě pořizovat také videa s rozlišením Full HD až se 60 fps. Videa lze tvořit třeba také pomocí funkce Time-Lapse Video, díky níž fotoaparát umí snímky exponované v rámci časosběrné série převádět do video formátu. Kromě časosběrného režimu lze zvolit také další režimy pro pohyblivé elementy, panoramata, či pořizování rychlých sérií snímků. Fotoapartu nechybí ani Wi-Fi pro přenos fotografií a videí.

Fujifilm FinePix XP130 bude v ČR k dostání v průběhu května. Vybrat si budeme moci s více barevných provedení, jako je černá v kombinaci s modrou či zelenou, bílé a žluté. Cenu prozatím výrobce neodhalil. 

Zdroj: Fujifilm

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama