amd-jmenovalo-nove-vedeni-divize-radeon-technologies-group
Novinka AMD jmenovalo nové vedení divize Radeon Technologies Group

AMD jmenovalo nové vedení divize Radeon Technologies Group

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 1. 2018 14:00 1

AMD dnes oznámilo jmenování nového senior viceprezidenta a generálního ředitele AMD Radeon Technologies Group společně s viceprezidentem pro inženýrství (vývoj) této divize.

Reklama

Do první pozice byl dosazen Mike Rayfield, který obsadí post, na němž pracoval ještě do loňského září Raja Koduri. Rayfield bude v divizi RTG zodpovědný za strategické a obchodní řízení. Bude tak zastřešovat spotřebitelské grafiky, profesionální grafiky a další produkty s tím spjaté. Druhým novým tahounem ve vedení divize grafických karet Radeon se stává David Wang, který bude mít na starosti všechny aspekty vývoje grafik včetně technické strategie, návrhů architektur, hardwaru a také softwaru pro veškeré produkty a technologie RTG.

AMD jmenovalo nové vedení divize Radeon Technologies Group
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba se samozřejmě budou zodpovídat výkonné ředitelce společnosti AMD Lise Su. Noví lídři společnosti AMD Radeon Technologies Group za sebou mají samozřejmě bohatou profesní historii. Mike Rayfield přináší do RTG více než 30 let zkušeností v oblasti obchodu a technologií, které nasbíral třeba jako viceprezident a generální ředitel Mobile Business Unit ve společnosti Micron Technology. Pod jeho vedením zaznamenal Micron značný růst výnosů a vyšší ziskovost. Ještě před nástupem do Micron pracoval Rayfield také na obdobné pozici u konkurenční Nvidia, kde vedl tým stojící za čipy Tegra. 

Wang nabídne 25 let praxe a zkušeností s grafikou, vývojem čipů a přináší hluboké technické znalosti s řízením komplexního vývoje nejen grafických čipů. Jeho posledním zaměstnavatelem byla společnost Synaptics, v níž působil jako senior viceprezident System Silicon Engineering odpovědný za vývoj. Do AMD se po nějaké době vrací, protože zde již dříve působil v oblasti vývoje SoC (CPU, GPU i APU). Ještě dříve působil na technických a manažerských postech firem jako ATI, ArtX, SGI, Axil Workstation, nebo LSI Logic. 

Můžeme jen doufat, že oba pánové budou pro divizi grafických karet AMD jen přínosem a posunou jejich vývoj dál, aby byla zajištěna větší konkurenceschopnost produktů RTG. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama