shuttle-xpc-sn26p-prvni-barebone-s-podporou-sli
Novinka Shuttle XPC SN26P - první barebone s podporou SLI

Shuttle XPC SN26P - první barebone s podporou SLI

Novák Radek

Novák Radek

19. 8. 2005 00:00 3

Shuttle představil své XPC SN26P, první „malý“ počítač na světě, který obsahuje podporu pro SLI a přináší tak maximální výkon běžný většinou spíše u klasických desktopů.

Reklama

Výkon, který zatím není běžný ani u běžných počítačů se tak přesouvá i do barebonů od Shuttle. XPC SN26P je založen na základní desce s čipsetem NVIDIA nForce4 SLI, a přes Socket 939 umožňuje připojení i Athlonů 64 a Athlonů 64 X2, instalování až 2GB paměti a hlavně dvou PCI Express x 16 karet. Sestava navíc obsahuje i Serial ATA-300 konektory a gigabitový Ethernet s hardwarovým firewallem.

Shuttle XPC SN26P - první barebone s podporou SLI
i Zdroj: PCTuning.cz


Zajímavě je vyřešení zapojení grafických karet do SLI. V těchto malých počítačích není místa zrovna dvakrát nazbyt pro karty samotné a navíc pro nějaké velké a tiché chlazení. Shuttle proto vyvinul vlastní systém heat-pipe určených právě pro dvě grafické karty zapojené v SLI. Hlavní předností barebone systémů totiž je i minimální míra hluku – a tu se Shuttle zavázal dodržet i u svých nejvýkonnějších systémů. Výsledek můžete vidět na následujícím obrázku.

Shuttle XPC SN26P - první barebone s podporou SLI
i Zdroj: PCTuning.cz


Tento systém Shuttle nejprve představil na Computexu 2005, kde se setkal s velmi dobrým ohlasem, který nakonec společnost vedl k tomu zahájit jeho masovou výrobu a distribuci. Systém s dvěma GeForce 6800GT grafickými kartami se bude prodávat za cca €1.399 (cca 41.000 Kč).

Zdroj: Shuttle, X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama