procesory-amd-ryzen-serie-pinnacle-ridge-maji-prijit-na-trh-v-breznu
Novinka Procesory AMD Ryzen série Pinnacle Ridge mají přijít na trh v březnu

Procesory AMD Ryzen série Pinnacle Ridge mají přijít na trh v březnu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 1. 2018 16:30 6

Na webu se objevily první přesnější informace o příchodu druhé generace desktopových procesorů Ryzen známých pod kódovým označením Pinnacle Ridge. 

Reklama

Ty by měly světlo světa spatřit společně s novými základními deskami využívajícími čipsety řady 400 během března letošního roku. Procesory s největší pravděpodobností ponesou označení Ryzen 2xxx a objevit by se měli zároveň se dvěma čipovými sadami - AMD X470 a B450. 

Nové čipové sady se mají oproti těm současným lišit zejména v tom, že v sobě přímo integrují linky PCI-Express 3.0. Připojit přes ně půjde například síťové karty, Wi-Fi moduly, nebo další řadiče a to s dvojnásobnou propustností. Zásadní vliv by to pak mohlo také na (NVMe) SSD připojené na větev čipsetu, pokud sloty M.2 nezůstanou propojeny s procesorem.

Procesory AMD Ryzen série Pinnacle Ridge mají přijít na trh v březnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesto, že budou procesory nadcházející řady Ryzen postaveny už na 12nm výrobním procesu, budou nejspíše kompatibilní i se současnými základními deskami řady 300, jelikož budou využívat patici AM4. Podmínkou pochopitelně bude update BIOS vydaný výrobcem desky. Obráceně by to mohlo znamenat také kompatibilitu nových základních desek se stávajícími procesory Summit Ridge. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama