silvestr-u-o2-sms-a-hovory-ustupuji
Novinka Silvestr u O2: SMS a hovory ustupují

Silvestr u O2: SMS a hovory ustupují

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 1. 2018 15:00

Silvestr v síti O2 potvrdil jednoznačný trend. Zájem zákazníků se výrazně přesouvá do oblasti mobilních dat – jen v síti LTE došlo oproti loňskému roku k nárůstu přeneseného objemu dat o 201 %, ještě o procento více než na Štědrý den.

Reklama

V neděli 31. prosince spojila mobilní síť O2 více než 13,9 milionu hovorů a dalších téměř 2,3 milionu hovorů pak proběhlo v tradičně nejvytíženější první hodině po půlnoci. Poslední den v roce síť O2 přenesla více než 9,5 milionu SMS a 286 tisíc MMS. Síť O2 fungovala spolehlivě i během jednoho z nejvytíženějších dnů v roce.

„Zatímco čas, kdy si poslední den v roce nejčastěji voláme a posíláme SMS zprávy, zůstává stále stejný, tradiční formy komunikace jako jsou právě hovory, SMS a MMS zprávy ustupují strmě stoupající zájmu zákazníkům o mobilní data,“ popisuje Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2. „Objem dat spotřebovaný zákazníky O2 odpovídá nejen kvalitě a dostupnosti sítě, ale také většímu rozšíření chytrých telefonů s podporou technologie 4G,“ dodává.

Přesně o půlnoci zaznamenala, stejně jako v loňském roce, nejvyšší sledovanost i O2 TV. Nejsledovanějšími pořady na Silvestra byly Do roka a do dne (ČT 1), Tvoje tvář má známý hlas – to nejlepší (Nova) a Český mejdan s Impulsem (Prima).

Silvestr u O2: SMS a hovory ustupují
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama