apple-se-omluvil-za-zpomalovani-starsich-iphonu
Apple Novinka Apple se omluvil za zpomalování starších iPhonů

Apple se omluvil za zpomalování starších iPhonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 12. 2017 14:00 5

Apple ve Spojených státech čelí několika žalobám kvůli záměrnému snižování výkonu některých starších telefonů iPhone, což mu v očích zákazníků kazí reputaci. Výrobce se proto nyní k celé kauze oficiálně vyjádřil na svém webu, aby zamezil dalším nejasnostem.

Reklama

Americká společnost ve svém nejnovějším vyjádření opět zopakovala, že starší baterie nemusejí být schopny dodávat iPhonům při plném výkonu procesoru požadovaný elektrický proud. Vývojáři proto provedli úpravy v operačním systému iOS, které při problémech s baterií snižují energetické nároky a způsobují zpomalování procesoru.

Výrobce telefonů s nakousnutým jablkem svůj krok dlouho obhajoval s tím, že tato funkce je užitečná a v konečném důsledku pro zákazníky prospěšná, množící se žaloby však amerického giganta donutili k omluvě.

Firma navíc také uvedla, že sníží ceny za výměnu baterií a zaktualizuje systém iOS tak, aby uživatel měl k dispozici informaci, v jakém stavu je baterie přístroje a zda to ovlivňuje výkon telefonu. Cena pozáruční výměny baterie v modelech iPhone 6 a novějších se tak od příštího měsíce snižuje ze 79 dolarů (asi 1700 Kč) na 29 dolarů.

Apple se omluvil za zpomalování starších iPhonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama