rollei-predstavil-blesky-pro-flash-unit-58f-a-56f-pro-canon-i-nikon
Novinka Rollei představil blesky Pro Flash Unit 58F a 56F pro Canon i Nikon

Rollei představil blesky Pro Flash Unit 58F a 56F pro Canon i Nikon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2017 17:30

Společnost Rollei uvádí na trh nové zábleskové jednoty Pro Flash Unit. Novinky lze díky duálnímu režimu používat jak s fotoaparáty Canon tak i Nikon a to bez redukcí.

Reklama

Blesky Rollei Pro Flash Unit disponují celkem 22 vyladěnými nastaveními. Umožňují použití v manuálním, nebo v plně automatickém režimu TTL, kdy blesk získává informace o nastavení expozice přímo z fotoaparátu. Díky vysokorychlostní synchronizaci blesky umožňují nastavení závěrky až na hodnotu 1/8000 sekundy a navíc je k dispozici i režim stroboskopu. Odborníci také využijí možnosti synchronizace na 1. a 2. lamelu. Oba modely mají elektronicky posuvný zoom s rozsahem 18 - 180mm.

Výhodou je, že tyto blesky nemusí sloužit pouze jako zásuvné blesky, ale také jako externí zábleskové jednotky řízené bezdrátově na frekvenci 2,4GHz nebo je k dispozici také optický snímač. V režimu master / slave je k dispozici 16 kanálů a 4 v infračerveném režimu. Infračervený režimu má dosah do vzdálenosti 30 m ve vnitřních prostorách a do 50 m venku. Pomocí rádiového odpalovače lze blesky používat do vzdálenosti až 50 m v interiérech i exteriérech. Blesk 58F je napájen pomocí 11,1V lithium-iontové baterie, která je součástí balení a model 56F je napájen pomocí 4 baterií typu AA. Model 58F je navíc vybaven LED pro eliminaci nechtěných stínu. Jak zábleskové světlo, tak trvalé LED vyzařují světlo o teplotě 5 500k.

Rollei představil blesky Pro Flash Unit 58F a 56F pro Canon i Nikon
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro uskladnění a přenášení je možné blesk bezpečně uložit spolu s dobíjecí baterií, stojánkem, difuzorem a USB kabelem (pro aktualizace firmwaru) do praktického ochranného pouzdra, které je také součástí balení.

Ceny:

Blesk Rollei 58F pro Nikon a Canon – 4 390 Kč s DPH

Blesk Rollei 56F pro Nikon a Canon – 3 590 Kč s DPH

Blesk Rollei 56F pro Sony – 3 590 Kč s DPH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama