ericsson-otestoval-technologii-laa-a-prekrocil-rychlost-1-gb-s
Novinka Ericsson otestoval technologii LAA a překročil rychlost 1 Gb/s

Ericsson otestoval technologii LAA a překročil rychlost 1 Gb/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 12. 2017 15:30 2

Společnosti Ericsson a T-Mobile dosáhli rychlosti 1,1 Gb/s použitím dvanáctivrstvové technologie LAA a jako první na světě překonali rychlost 1 Gbps na nelicencovaném spektru.

Reklama

Testování proběhlo v laboratořích společnosti T-Mobile Bellevue ve Washingtonu s využitím technologie Ericsson Radio System a zařízení sítě na testování TM500 od společnosti Cobham Wireless. Přenosová rychlost dat byla dosažena kombinací několika klíčových technologií LTE včetně 256 QAM, 4×4 MIMO a LAA, a to prostřednictvím agregace dvou licencovaných a tří nelicencovaných nosičů.

Kombinace použití těchto technologií LTE v nelicencovaném a licencované spektrum by měla do budoucna většímu počtu operátorů dosáhnout ve svých sítích gigabitových rychlostí.

Technologie LAA byla v minulosti testovaná na deseti vrstvách a dosáhla rychlosti stahování do 1 Gb/s. Rozšíření na 12 vrstev umožňuje rychlost přesahující 1 Gb/s.

„Technologie Ericsson Radio 2205 umožňuje operátorům nasadit LTE na nelicencovaném pásmu 5 GHz v prostředí vnějších mikrobuněk. Díky LAA mohou být nelicencované nosiče agregované s těmi licencovanými na mikrobuňkách anebo na blízkých makrobuňkách,“ uzavírá zpráva Ericssonu.

Ericsson otestoval technologii LAA a překročil rychlost 1 Gb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama