netgear-predstavil-bezpecnostni-kameru-arlo-pro-2
Novinka NETGEAR představil bezpečnostní kameru Arlo Pro 2

NETGEAR představil bezpečnostní kameru Arlo Pro 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 11. 2017 17:30

Novinka Arlo Pro 2 nabízí veškeré stávající funkce svého předchůdce, navíc přináší i Full HD rozlišení, konektor pro připojení solárního panelu jako alternativního zdroje napájení a podporu platformy Amazon Alexa.

Reklama

Arlo Pro 2 je bezpečnostní kamera vybavená dobíjecími bateriemi. Bezdrátové provedení společně s konstrukcí odolnou vůči povětrnostním vlivům dává uživatelům volnost při rozhodování o jejím umístění. Stejně jako v případě jejího předchůdce, i Arlo Pro 2 lze napájet alternativně, a to prostřednictvím AC kabelu a nově také prostřednictvím solárního panelu (není součástí balení).

Kamerka natáčí obraz ve Full HD rozlišení (1 920 × 1 080 obrazových bodů), nabízí osminásobný digitální zoom a režim nočního vidění. Monitorovaný prostor navíc snímá v úhlu až 130°. Součástí Arlo Pro 2 je také vestavěný obousměrný audio systém, 100+ decibelová smart siréna a pohybové i zvukové senzory, které uživatele informují o jakékoli neobvyklé aktivitě prostřednictvím zpráv zasílaných do jejich mobilních zařízení.

Senzory jsou navíc vybaveny technologií Look Back, díky níž kamery zachytí monitorovaný prostor ještě tři sekundy před tím, než byla neobvyklá aktivita senzory zaznamenána. Uživatel tak získá komplexnější představu o dané situaci.

NETGEAR představil bezpečnostní kameru Arlo Pro 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Veškeré nahrávky pořízené kamerou se automaticky ukládají do cloudu, kde si je uživatelé mohou následně prohlédnout. Základní verze tohoto cloudu je volně dostupná, videa jsou zde zdarma uložena po dobu sedmi dní. Kamera disponuje také slotem pro USB disk, jenž lze využít jako záložní řešení v případě výpadku internetového připojení.

Široké využití Arlo Pro 2 v rámci chytré domácnosti umožňuje jejich kompatibilita s platformami IFTTT a Samsung SmartThings. Díky ní jsou kamery schopny vzájemně komunikovat s ostatními zařízeními v domácnosti a v případě nebezpečí zároveň přijmout požadovaná bezpečnostní opatření.Podpora služby Amazon Alexa dále umožňuje s kamerami komunikovat skrze hlasové příkazy a zároveň sledovat živý přenos či videozáznam prostřednictvím obrazovky Amazon Echo Show či Amazon Fire TV.

Zdarma dostupná aplikace Arlo pak umožňuje sledovat živě streamovaná či již natočená videa, stejně jako záznamy okolí kamery pořízené při zaznamenání pohybu. Aplikace zároveň slouží jako nástroj pro nastavení a správu kamer.

Bezpečnostní kamera NETGEAR Arlo Pro 2 bude k dostání na českém trhu v polovině prosince za koncovou cenu 7 700 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama