nejrychlejsi-mobilni-internet-mel-v-rijnu-vodafone
Internet Novinka Nejrychlejší mobilní internet měl v říjnu Vodafone

Nejrychlejší mobilní internet měl v říjnu Vodafone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 11. 2017 07:30 1

Mobilní internet v říjnu zpomalil. Vodafone sice stejně jako v předchozích měsících porazil konkurenci, nicméně každý z operátorů si v průměru pohoršil. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Reklama

„Říjen nás hodnotami rychlosti mobilního internetu příliš nepotěšil. Zatímco minulý měsíc jsme se mohli radovat z opravdu slušného zrychlení, tento měsíc internet spíš stagnuje. Zlepšení zaznamenáváme v Moravskoslezském kraji, kde se surfovalo o 7 % rychleji. Příliš nás nepotěšil Karlovarský kraj, kde se zpomalovalo nejvíce ze všech krajů," uvedla mluvčí serveru DSL.cz Pavla Gabrhelíková. „Jinak si své prvenství drží Praha s 54,8 Mb/s a na posledním místě je klasicky kraj Ústecký.ׅ“

U nejrychlejšího Vodafonu rychlost v síti v říjnu poklesla o pět procent na 38 Mbit/s. Síť T-Mobilu zpomalila v průměru o osm procent na 36 Mbit/s a O2 klesla rychlost o 19 procent.

Server DSL.cz dal také dohromady statistiku nejpoužívanějších mobilních zařízení, pomocí kterých si v říjnu uživatelé měřili rychlost internetu. První tři místa minulého měsíce opět obájili svou pozici. Samsung Galaxy S7 a Samsung Galaxy S7 edge jednoznačně vedou, v těsném závěsu byl Huawei P8 Lite.

Nejrychlejší mobilní internet měl v říjnu Vodafone
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: DSL.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama