windows-10-fall-creators-update-bezi-na-5-procentech-pocitacu
Novinka Windows 10 Fall Creators Update běží na 5 procentech počítačů

Windows 10 Fall Creators Update běží na 5 procentech počítačů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2017 14:00

Na každém dvacátém počítači, na kterém je nainstalovaný operační systém Windows 10, již běží velká aktualizace zvaná Fall Creators Update. Ta přinesla do desítek další funkce a vylepšení. Vyplývá to z informací analytické společnosti AdDuplex.

Reklama

Aktuálně je nejnovější aktualizace nainstalovaná již na více než 5 procentech PC s Windows10. Tak vysoké číslo instalací je poměrně překvapivé, neboť od uvedení updatu neuplynul ještě ani celý měsíc. Microsoft navíc krátce po jeho vydání avizoval, že distribuce softwaru bude probíhat postupně a že to může trvat klidně i několik měsíců.

Fall Creators Update přináší do desítek celou řadu vylepšení. Mezi nejvýraznější novinky patří grafický jazyk Microsoft Fluent Design, který byl dříve znám jako Neon. Nový designový směr má za cíl sjednotit vzhled napříč celým prostředím a aplikacemi a vytvářet tak příjemný zážitek z používání. Další inovací je funkce Timeline, díky níž se je možné vrátit se do historie k veškeré aktivitě uživatele– používaným programům, vytvořeným dokumentům či navštíveným webům.

Vhod přijdou i synchronizované schránky pro rychlé přesouvání dat mezi zařízeními na různých operačních systémech, která jsou přihlášena k jednomu Microsoft účtu. Do systému ale také přibyla podpora pro systémy smíšené reality, vylepšení se dočkal zabudovaný antivirový program Windows Defender a takřka k nepoznání změnila aktualizace aplikaci Fotky.

Windows 10 Fall Creators Update běží na 5 procentech počítačů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama