tp-link-uvadi-novy-dvougigabitovy-domaci-router-archer-c2300
Novinka TP-Link uvádí nový dvougigabitový domácí router Archer C2300

TP-Link uvádí nový dvougigabitový domácí router Archer C2300

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2017 15:00

Dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, TP-Link, představuje na českém trhu nový dvoupásmový WiFi router Archer C2300, který dosahuje celkové rychlosti až 2 300 Mbit/s díky technologii NitroQAM ve spolupráci s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,8 GHz.

Reklama

Archer C2300 podporuje nejnovější standard WiFi IEEE 802.11ac a poskytuje připojení rychlostí až 600 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a 1625 Mbit/s v pásmu 5,0 GHz. Zároveň je vybavený čtyřmi porty RJ45 pro gigabitovou síť LAN s možností zdvojnásobení rychlosti pomocí agregace linek. Port USB 3.0 umožňuje k routeru připojit externí datové úložiště pro rychlé a pohodlné sdílení souborů, fotografií, hudby a videa mezi zařízeními v domácí síti. Vedlejší port typu USB 2.0 může sloužit například k připojení sdílené tiskárny.

Router je možné plně ovládat pomocí mobilní aplikace Tether pro zařízení s operačními systémy iOS nebo Android, kterou výrobce poskytuje bezplatně. Aplikace v češtině umožňuje z přehledného rozhraní spravovat nastavení routeru, kontrolovat stav sítě a připojených zařízení, nastavovat přístupová oprávnění a sdílení síťových prostředků a ovládat řadu dalších funkcí.

TP-Link uvádí nový dvougigabitový domácí router Archer C2300
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie MU-MIMO přitom umožňuje připojení více uživatelů maximální možnou rychlostí a technologie Range Boost významně zlepšuje schopnost připojit vzdálenější nebo méně výkonná koncová zařízení. Důležitou funkcí zejména pro ty, kdo pracují z domova, je podpora bezpečného tunelového připojení pomocí OpenVPN a PPTP VPN.

Router Archer C2300 je v České republice již dostupný za cenu kolem 3 800 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama