realnetworks-proti-vsem-skoro
Novinka RealNetworks proti všem? Skoro ...

RealNetworks proti všem? Skoro ...

Docekal

Docekal

12. 8. 2005 00:00 2

RealNetworks vykazuje relativně dobré finanční výsledky. Jenže, právní pře ve kterých se potýká s Microsoftem (a možná bude potýkat s Apple) stojí neuvěřitelné peníze

Reklama

RealNetwork založené kdysi Robem Glaserem, původně Microsoft zaměstnancem, má čím dál tím komplikovanější pozici. Apple, Microsoft, Napster i řada dalších se snaží ukousnost ze streamingového koláče. A jakkoliv RealNetworks zíkali  4.7 milionu dolarů v minulém čtvrtletí (82.7 milionu USD příjmy) a mohou se pochlubit 26% růstem, není to nakonec až tak skvělé. Obvinění Microsoftu z porušování tržních pravidel stálo jenom minulý rok 11 milionů dolarů a letos 8.4 milionu dolarů. A v minulém roce hospodařilo RealNetworks se ztrátou 4.6 milionu dolarů. Otázka do pranice tedy je, z čeho vlastně RealNetworks žije (z investic samozřejmě, dokud investoři mají trpělivost). A jak dopadne, pokud se Apple rozhodne na RN zaútočit za "hacknutí" iPod přehrávače aby přehrával hudbu z RN online služby - a jak RN uvádím ve vlastním podání pro americkou obdobu komise cenných papírů, jde o reálnou a nákladnou hrozbu.

Budoucnost RealNetworks by se mohla jevit podstatně růžovější, kdyby se Microsoft rozhodl ukončit soudní při mimosoudním vyrovnáním - jak už to ostatně v některých jiných případech udělal. Pokud se tak nerozhodne, může mít RealNetworks velké problémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama